Den röda falken

Bok av Caroline Hurtig
En falk faller inte ... ... de svävar. Livia Falk är Göteborgs bästa jägare. Hon har dedikerat sitt liv åt att jaga och eliminera främmande. Monster som besitter mänskliga kroppar och tar död på själen. Hon har siktet inställt på att befria världen från denna invasion, men under ett uppdrag sker något oväntat. Händelsen är startskottet för ett äventyr som tar Livia ner i Europa, till Paris och Rom. Ju mer hon lär sig om världen utanför hennes Göteborg, desto mer börjar Livia tvivla på sig själv och sitt kall. Vem är det riktiga monstret? Främmande eller hon själv? Den röda falken är en historisk fantasyroman som utspelar sig i en fallen värld. Boken är helt fristående och Caroline Hurtigs åttonde roman.
Tuff, rå och magisk. Det historiska Göteborg som Caroline målar upp är grått och farligt, men trollbinder samtidigt mig som läsare. Livia Falk är den typ av huvudkaraktär jag skulle kunna läsa en hel serie om, och hennes kemi med Marco är så perfekt som den bara kan bli. Jag småskrattar och ler varmt åt alla deras interaktioner. En urban fantasy precis som den ska vara, med oväntade vändningar, magi, spänning och såklart en dos kärlek.
Rekommenderas för den som gillar fantasy
Den röda falken
Skriven av: Caroline Hurtig
Utgiven hos: Seraf förlag

Alltså! Bara OMG! Varför tvekade jag inför att läsa boken när den släpptes??
Den här boken har allt jag letar efter i historier. Sex, action, övernaturligt och karaktärer så levande att de känns som bekanta. Huvudkaraktären Livia klättrar snabbt och smidigt upp till att bli en av mina absoluta favoritkaraktärer och jag vill bara ha mer av henne!
Historien flyter på så sanslöst bra att boken är näst intill omöjlig att lägga ifrån sig!

Jag säger bara, Gör vad du måste för att läsa den här boken!
Sno din lillasysters Storytel inlogg, lås in dig på toan för att skydda dig från att bli distraherad, skicka bort mannen på en grabbkväll! Och njut av en fantastisk berättelse
"Den röda falken" är en av de bästa böcker jag läst inom fantasygenren. Nytänkande, spännande och med ett perfekt flyt. Karaktärerna är välutvecklade, handlingen är genomtänkt och håller hela tiden ett bra flyt, utan att det nånsin blir segt eller tråkigt. Det är många små element som tillsammans blir till en stor och nyanserad historia där alla bitar passar perfekt. Helt fantastisk!
Jag köpte en fantastiskt fin bokbox från Seraf förlag i samband med att Den röda falken av Caroline Hurtig släpptes, och nu har jag äntligen läst den!

Boken får mig att känna alla känslor som finns! Glädje, lycka, välbehag, sorg, vrede och illamående. Mitt hjärta slår för vår huvudkaraktär Livia, jag förstår verkligen vad det är hon känner. Hennes känslor är tydligt uppmålade i texten. Boken bjuder på otroligt välskrivna karaktärer.

Den röda falken är så bra att den gav mig rysningar! Jag behöver en hel bokserie med Livia, Marco, Skog och Livias systrar. Gärna en egen bok till Britta och Eldahr.

Tyckte du om A Court of Thorns and Roses serien? Då kommer du älska denna, den är faktiskt lite bättre och på svenska! Perfekt ju!

Självklart 5/5 stjärnor från mig!