Sundsvallsdeckare, #3

Än klämtar klockan

Bok av Susanne Fellbrink
Showartisten Cilla har en tuff höst bakom sig. Med löften och smicker har en omtalad skivbolagsdirektör lyckats få med henne i en av landets största dokusåpor, Stjärnfabriken, där talangfulla människor slåss om en musikkarriär inför miljonpublik. Men tv-inspelningen blev inte alls vad Cilla hade tänkt sig. Nu är det nyårsafton, och snart ska klockorna ringa. På Hotell Södra Berget i Sundsvall förbereder sig Cilla och hennes showgrupp inför kvällens föreställning. Men det Cilla inte vet är att produktionsgänget från Stjärnfabriken också har checkat in ? för en kickoff. Samtidigt som en snöstorm väller in över staden försvinner gäster på det stora hotellet, en efter en. Går det en mördare lös mitt i allt nyårsfirande?
Tredje delen av en spännande trilogi om Cilla Fallander som återigen hamnar i situationer som inte alls är trevliga ....mord på själva nyårsnatten på hotellet i Sundsvall där hon uppträder !
Susanne F har lång erfarenhet från underhållningsbranschen och det känns och märks under läsningen. Vi får en nära insyn i vad som kan ske backstage. Vi tar del av maktmissbruk, övergrepp och revansch. Jag gillar uppriktigheten och hur berättarlusten lyser igenom. Boken är tät med spännande historia med bra tempo. Spänningen byggs stegvis upp och växer till en nagelbitare.
Mysiga miljöbeskrivningar i en vintrig Sundsvall som synliggör verkligheten bakom underhållningsbranschen; hur alltför många unga utnyttjas som till slut blir drabbade av psykisk ohälsa, en oerhört viktigt ämne som vi inte kan blunda för!
.
Spännande och underhållande mysdeckare- ingenting är så enkelt som det ser ut; slutet kan överraska dig! Rekommenderar.
Nu har jag slukat ”Än klämtar klockan” av Susanne Fellbrink, som är den senaste boken i serien om artisten Cilla Fallander i Sundsvall.
Ännu en fantastisk bok som är spännande, underhållande och samtidigt belyser viktiga frågor. Den här gången är det psykisk ohälsa och underhållningsbranschens sätt att behandla människor med musikdrömmar som lyfts.

Cilla Fallander har haft en tuff höst. Hon arbetar som eventansvarig för stadens galleria, roddar sin showgrupp och har börjat skriva egna låtar.
Den kände skivbolagsdirektören, Bruno Willén får höra en nyskriven låt och lovar henne en plats i Stjärnfabriken, en av landets största dokusåpor och ger henne löften om att medverka i Melodifestivalen. Men det går inte riktigt som Cilla tänkt sig...
Nu vill hon lämna det gamla året bakom sig och starta på nytt. På nyårsafton ska Cilla uppträda med sin showgrupp på Hotell Södra berget i Sundsvall. Vad hon inte vet är att produktionsteamet och de medverkande i dokusåpan Stjärnfabriken också har checkat in på hotellet.

Ett nytt år närmar sig och en snöstorm väller in över staden. Nyårsfirarna på berget är snart insnöade och samtidig försvinner hotellets gäster en efter en. Går det en mördare lös mitt i allt nyårsfirande?

Det är dramatiskt och blir en extra mystik när det är ett gäng som är instängda på ett berg och en mördare går lös bland dem. Ännu en riktigt bra bok i serien. Jag har verkligen gillat att hänga med Cilla Fallander, se hur hon utvecklas och mer och mer står upp för sig själv. Jag ser redan fram emot att följa hennes äventyr i nästa bok.