Sundsvallsdeckare, #2

Än klappar hjärtat

Bok av Susanne Fellbrink
Det börjar bli sommar i Sundsvall och artisten Cilla Fallander har fått i uppdrag att vara projektledare för invigningen av stadens nya galleria. Invigningen pågår i fyra dagar och problemen uppstår från första stund. Cilla misstänker att någon försöker sabotera för henne, men hon förstår inte varför. Boken är den andra delen i deckarserien om sångerskan Cilla.
Denna andra boken i serien är precis lika bra som första, eller kanske till och med bättre. Författaren är uppfinningsrik och allt verkar genomtänkt. Man får även följa Cilla och hennes man privat, precis som i förra boken. I denna boken tycker man synd om Cilla som jobbar så hårt men allt verkar gå på tok, är det hennes eget fel?? Den blir riktigt spännande mot slutet och är absolut en bladvändare.
I andra delen av cozy crime-serien om artisten Cilla Fallander får vi möta ett Sundsvall i sommarskrud.
”Än klappar hjärtat” av Susanne Fellbrink är en väldigt bra spänningsroman med högt tempo, ett intressant persongalleri och en dramatisk inledning som gör att man fastnar direkt.

Cilla Fallander har fått ett nytt uppdrag som projektledare för nyöppningen av stadens galleria. Hon har storslagna planer och många trådar att hålla i. Men redan under invigningskvällen går saker och ting fruktansvärt fel. Är det ett olycksfall eller ett sabotage? Under den fyra dagar långa invigningen fortsätter problemen att hopa sig. Cilla förstår till slut att någon vill henne illa, vilket får till följd att oskyldigt inblandade drabbas.

I en annan del av landet smider en man planer på att hämnas den kvinna och pojke som flydde från deras gemensamma hem för många år sedan. Han har sökt efter dem länge och nu har spåret lett honom till Sundsvall...

Jag lyssnade även på denna bok och tyckte väldigt mycket om den. Cozy crime är en passade beskrivning för serien, för även om det är spännande och grova brott som begås så är det underhållande. Det är fokus på relationer och jag gillar att vi får följa tankar och handlingar både hos huvudkaraktärerna och hos förövarna. Och cliffhangern i slutet... Gah! 😬 Det är tur att jag har tredje delen som inbunden bok här hemma och genast kan läsa vidare.
Än klappar hjärtat, andra boken om Cilla Fallander, av Susanne Fellbrink.
Cilla är projektledare för nyinvigningen av en galleria i Sundsvall. Fastighetens ägare vill ha pompa och ståt men flera i styrelsen blir osäker när det är en lokal kvinna som ska hålla i trådarna. Blir nivån topp notch eller stannar det på b-nivå?
Cilla jobbar med allt kring invigningen, försöker hantera styrelsen och stryker butikerna i gallerian medhårs. Ett svårt jobb att balansera upp men om någon ska klara det är det hon.
Vad hon tyvärr inte räknat med är alla käppar i hjulet efter vägen. Mordförsök, modeller som bajsar ner sig, kidnappningsdrama och en helt galen karl. Parametrar som skulle ge vem som helst gråa hår och sömnlösa nätter.
Hur ska det gå för Cilla och hennes gäng?
Boken är unik i sitt upplägg med bestialiska brott blandat med showbizen där vi får ta del av den tyngre organisationssidan. En underhållande och stundvis nagelbitande läsning 😃
Utgiven 2020
Boken är den andra, fristående delen i cozy crime-serien om sångerskan Cilla Fallander som utspelar sig i Sundsvall.

Det är sommar och Cilla har fått uppdraget som projektledare för nyöppningen av stadens galleria. Men ingenting går riktigt som planerat. Någon verkar vilja sätta käppar i hjulet för Cilla, men vem?

En bra deckare med högt tempo, bra språk och flyt. Susanne är bra på att gestalta karaktärerna så att de känns levande och det är lätt att leva sig in i historien. Jag fastnade i boken och det är en spännande story helt klart!
Det här är den andra delen i deckarserien om sångerskan Cilla Fallander som utspelar sig i Sundsvall. I denna bok är det sommar och Cilla har fått ett uppdrag att agera som projektledare och hålla i invigningen av nyöppningen av gallerian i stan. Allt går tyvärr inte smärtfritt utan flera incidenter dyker upp under resans gång och även under invigningen, Cilla misstänker att någon försöker förstöra för henne. Parallellt får vi också läsa om Robin och hans mamma som flydde från sin våldsamma pappa för 15 år sedan och om Bianca som som befinner sig i Paris.

När jag började läsa denna bok så fastnade jag direkt, det första kapitlet var verkligen en dramatisk inledning, WOW - en riktig cliffhanger. Detta gör ju att jag bara vill fortsätta läsa, däremot så fortsätter inte boken i samma drastiska anda, utan tempot lugnare ner sig och jag får läsa en välskriven och lättläst bok med en "snällare" spänning. Jag gillar att få läsa om Cilla igen då jag blev väldigt förtjust i den förra boken Än sjunger hon inga sånger. Boken har ett bra flyt med spännande inslag, lagom spänning utan blodiga detaljer och slutar med en riktig cliffhanger.... borde vara förbjudet med såna avslut....så nu väntar jag med spänning på nästa bok om Cilla.