Flykten till Amerika

Bok av Camilla Lagerqvist
Det är 1916 och det har gått flera månader sedan Ingrid fick ett brev från sin storasyster Hedvig. För snart ett år sedan packade Hedvig sina väskor och reste till New York och nu är hon som uppslukad av jorden. Ingrid arbetar som piga på gården hos sin morbror, och mostern behandlar henne som en slav. En dag får Ingrid nog. Hon flyr till Göteborg, där den stora Amerikabåten väntar i hamnen. Hon vet vad hon måste göra, hon måste hitta sin syster! Men biljetten till Amerika är dyr. Lyckligtvis har Ingrid med sig en brosch som hon har ärvt och längs vägen kommer hon att möta hjälpsamma människor som vill henne väl. Men också tjuvaktiga och ondskefulla personer som inte är att lita på ...
3 utgåvor
Välj utgåva
Flykten till AmerikaLjudbok
ISBN: 9789178393466
Flykten till AmerikaSvenska - Okänt
ISBN: 9789180060035
Flykten till AmerikaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789179755935
En väldigt bra barn-och ungdomsbok som ger läsaren en god inblick i hur det kan ha varit för människor som emigrerade till Amerika mellan åren ca 1880-1920. Storyn är medryckande och spännande. Man vill bara läsa mer!

Det handlar om Ingrid som är föräldralös med en äldre syster som har rest iväg till Amerika. När Ingrid rymmer från sina elaka släktingar, beslutar hon sig för att ta sig till Amerika och hitta sin syster. Och det stora äventyret tar sin början.

/Helena
Rekommenderas för den som är intresserad av historia