Och så levde de lyckliga

The Secret of Happy Ever After
Bok av Lucy Dillon
I boken får vi följa Anna och hennes liv när hon tar över en liten bokhandel i staden Longhampton. Detta är något som Anna drömt om länge. Hon lever tillsammans med sin make och sina bonusdöttrar och de är lyckliga tillsammans. Dock är det ändå något som fattas och tillslut börjar det dyka upp mörka hemligheter från Annas förflutna.
Det är liv och rörelse i den engelska staden Longhampton. Här bor det många människor vars vägar korsas på olika sätt. Den bokintresserade Anna bor ihop med Phil och hans tre döttrar, och hennes egna drömmar om en baby verkar glida allt längre och längre iväg i takt med att Phils döttrar blir äldre. Döttrarna är inte de enklaste att hantera, det är inte familjens väldigt aktiva och busiga dalmatiner Pongo heller.

Michelle är Annas bästa vän och arbetsnarkoman. Hon äger en inredningsbutik och tar över den lilla bokhandeln vägg i vägg, där Anna får jobb. Michelle har en bakgrund som hon helst inte vill att andra får reda på och gräver ner sig i arbete, planering och detaljer för att fly verkligheten samtidigt som Anna kämpar med sin barnlängtan, de tre extradöttrarna och sin vardag. Hundcaféet och Rachels hundhem ifrån tidigare böcker om staden nämns och flera bekanta figurer dyker upp.

Och så levde de lyckliga är en bok om vardagslivet för en styvförälder, om hur det förflutna hinner ikapp en och hur jobbigt det kan vara när man ställs inför livsavgörande beslut. Det är också en bok om hur vänskap kan komma att förändras av vänners olika intresseområden och karriärer, samt om att känna sig leva på undantag i sitt eget liv.

Tycker du om böcker som har hundanknytning, vanliga personers livskaos i fokus samt böcker som inte tar så lång tid att läsa ut så är denna boken något för dig. Den är lika intressant som Dillons tidigare böcker och ett måste på läs-listan.