Och så levde de lyckliga

Det är liv och rörelse i den engelska staden Longhampton. Här bor det många människor vars vägar korsas på olika sätt. Den bokintresserade Anna bor ihop med Phil och hans tre döttrar, och hennes egna drömmar om en baby verkar glida allt längre och längre iväg i takt med att Phils döttrar blir äldre. Döttrarna är inte de enklaste att hantera, det är inte familjens väldigt aktiva och busiga dalmatiner Pongo heller.

Michelle är Annas bästa vän och arbetsnarkoman. Hon äger en inredningsbutik och tar över den lilla bokhandeln vägg i vägg, där Anna får jobb. Michelle har en bakgrund som hon helst inte vill att andra får reda på och gräver ner sig i arbete, planering och detaljer för att fly verkligheten samtidigt som Anna kämpar med sin barnlängtan, de tre extradöttrarna och sin vardag. Hundcaféet och Rachels hundhem ifrån tidigare böcker om staden nämns och flera bekanta figurer dyker upp.

Och så levde de lyckliga är en bok om vardagslivet för en styvförälder, om hur det förflutna hinner ikapp en och hur jobbigt det kan vara när man ställs inför livsavgörande beslut. Det är också en bok om hur vänskap kan komma att förändras av vänners olika intresseområden och karriärer, samt om att känna sig leva på undantag i sitt eget liv.

Tycker du om böcker som har hundanknytning, vanliga personers livskaos i fokus samt böcker som inte tar så lång tid att läsa ut så är denna boken något för dig. Den är lika intressant som Dillons tidigare böcker och ett måste på läs-listan.
Jämför priser från 54 kr
Recenserad av
E. Andersson
15 oktober 2019
Fler recensioner från E. Andersson
Läs alla rekommendationer från E. Andersson
Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon
Longhampton, en liten stad i England hyser allt en stad och dess invånare behöver. hundpensionat är ...
E. Andersson Postad på Omnible 6 november 2019
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
Lucy Dillon är en engelsk författare som har skrivit en bokserie om en stad på engelska Det finns i ...
E. Andersson Postad på Omnible 26 oktober 2019
De målade grottornas land av Jean M. Auel
Boken är den sista i serien Grottbjörnens folk och den spännande historien om stenålderskvinnan och ...
E. Andersson Postad på Omnible 29 september 2019
Sigrid av Johanne Hildebrandt
Sigrid handlar om en flicka under vikingatiden. Hon är bortlovad till Erik, kungen i Svitjod för är ...
E. Andersson Postad på Omnible 17 september 2019