Ett enda andetag

Bok av Gabriella Ullberg Westin
Hudiksvalls sjukhus har fått in en svårt misshandlad kvinna som vägrar att uppge vem hon är och vad som inträffat. Det verkar dock som att hon plågas av mer än misshandeln. Samtidigt har poliserna Johan och Janna problem i arbetsrelationen, då Johan tvingats ge upp hoppet om att de ska bli ett par. Snart utsätts Janna för en rad attentat som verkar vara sammanlänkade med den misshandlade patienten.
4 utgåvor
Välj utgåva
Ett enda andetagSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150947144
Ett enda andetag
ISBN: 9789176339411
Ett enda andetagSvenska - E-bok
ISBN: 9789150728903
Ett enda andetagSvenska - Okänt
ISBN: 9789150963540
Ett enda andetag är den sjätte delen i serien Morden i Hudiksvall. Det är en serie jag läst alla delar av innan och som jag tycker mycket om. Den här boken är nästan skrämmande verklig. I boken härjar en smitta som riskerar att sprida sig i hela världen med blixtens hastighet och det är många likheter med läget som världen befinner sig i idag. Det är nästan så man kan tro att författaren är synsk som prickar det så exakt!

Som alltid när Gabriella skriver så har böckerna ett högt tempo och en effektiv handling som driver på framåt hela tiden och mot slutet blir det nästan andlöst spännande. Det gillar för jag har svårt för sega böcker och den här är så långt ifrån seg man kan komma. Jag gillar att vi i den här delen får lära känna Janna Weissmann lite mer, i tidigare böcker har det varit Johan Rokka vi fått veta mer om. Författaren skriver förbaskat bra och hon bjuder på oväntade vändningar som får mig att hetsläsa boken, för jag bara måste veta hur det ska gå. En del serier känns som de tappar i engagemang efter ett gäng böcker och det är som idéerna börjar ta slut, men så är inte fallet här! Det känns snarare fräscht och som att det finns massa mer att berätta och jag är fortfarande nyfiken på Janna och Johan och vill följa dem mer. Boken funkar att läsa fristående men för störst behållning bör man ha läst böckerna innan i serien. Ett enda andetag är en knivskarp deckare som är otäckt aktuell idag!