Ett enda andetag

Gabriella Ullberg Westin 

Hudiksvalls sjukhus har fått in en svårt misshandlad kvinna som vägrar att uppge vem hon är och vad som inträffat. Det verkar dock som att hon plågas av mer än misshandeln. Samtidigt har poliserna Johan och Janna problem i arbetsrelationen, då Johan tvingats ge upp hoppet om att de ska bli ett par. Snart utsätts Janna för en rad attentat som verkar vara sammanlänkade med den misshandlade patienten.

Det här är den sjätte och fristående delen i serien Morden i Hudiksvall. Det här var faktiskt den första jag läste, har totalt missat denna författare, Hur är det möjligt? Det var i alla fall inte svårt att komma in i boken trots att jag inte läst de tidigare men de kommer definitivt läsas.

Wow så dagsaktuell denna bok är! Att läsa denna bok kändes så skrämmande och otäck det blev nästan som ett extra uppvaknande då den handlar om ett virus som riskeras att spridas till en pandemi över hela världen. En kvinna blir svårt misshandlad och hamnar på sjukhuset men det är inte bara misshandeln som plågar henne. Kollegorna Johan och Janna jobbar vid polisen och Janna blir utsatt för attentat och det visar sig ett det finns ett samband mellan Janna och patienten på sjukhuset.

Jag sträckläste boken, den är lättläst, har ett bra språk och välskriven. En riktig bladvändare som har ett bra driv och tempo genom hela boken. Boken kändes extra spännande, skrämmande och otäck när författaren på ett så pricksäkert sätt skriver om en pandemi som är så dagsaktuell i vår värld idag.
Jag läste boken liggandes i hammocken hela dagen. Jag glömde bort att äta. Den är så spännande att man inte märker att tiden går och det går inte att lägga ifrån sig den. Ett lätt och flytande språk.
Janna och Rokka har umgåtts flitigt under sommaren men så glider de isär. Men när Janna blir överfallen och misshandlad kommer de varandra närmare igen. Samtidigt hittar en Taxichaufför en kvinna efter Bergsjövägen som han kör till akuten i Hudiksvall. Hon visar sig bära på ett ännu okänt och väldigt smittsamt virus. Ett virus som är sammanlänkat med Jannas förflutna
Ett enda andetag är den sjätte delen i serien Morden i Hudiksvall. Det är en serie jag läst alla delar av innan och som jag tycker mycket om. Den här boken är nästan skrämmande verklig. I boken härjar en smitta som riskerar att sprida sig i hela världen med blixtens hastighet och det är många likheter med läget som världen befinner sig i idag. Det är nästan så man kan tro att författaren är synsk som prickar det så exakt!

Som alltid när Gabriella skriver så har böckerna ett högt tempo och en effektiv handling som driver på framåt hela tiden och mot slutet blir det nästan andlöst spännande. Det gillar för jag har svårt för sega böcker och den här är så långt ifrån seg man kan komma. Jag gillar att vi i den här delen får lära känna Janna Weissmann lite mer, i tidigare böcker har det varit Johan Rokka vi fått veta mer om. Författaren skriver förbaskat bra och hon bjuder på oväntade vändningar som får mig att hetsläsa boken, för jag bara måste veta hur det ska gå. En del serier känns som de tappar i engagemang efter ett gäng böcker och det är som idéerna börjar ta slut, men så är inte fallet här! Det känns snarare fräscht och som att det finns massa mer att berätta och jag är fortfarande nyfiken på Janna och Johan och vill följa dem mer. Boken funkar att läsa fristående men för störst behållning bör man ha läst böckerna innan i serien. Ett enda andetag är en knivskarp deckare som är otäckt aktuell idag!
Ett enda andetag är sjätte fristående delen i den hyllade serien Morden i Hudiksvall. Detta är en bok som är högaktuell just nu: en okänd virus som sprids via luften, och sprids snabbt som är livsfarligt, detta hotar till en snabbt utveckling av en pandemi. Påminner detta om Corona viruset som hela världen kriser igenom idag? .
Detta är första boken jag läser av författaren och när jag började läsa kunde jag bara inte sluta. En fängslande och sensationell bladvändare som jag verkligen tycker om. Boken har en hög tempot och spänningen stiger vid varje sida. .
—————
Jag vill bara säga: läser du bara en bok i dessa tider då ska du läsa Ett enda andetag! Rekommenderar varmt.