Ett enda andetag

Bok av Gabriella Ullberg Westin
Hudiksvalls sjukhus har fått in en svårt misshandlad kvinna som vägrar att uppge vem hon är och vad som inträffat. Det verkar dock som att hon plågas av mer än misshandeln. Samtidigt har poliserna Johan och Janna problem i arbetsrelationen, då Johan tvingats ge upp hoppet om att de ska bli ett par. Snart utsätts Janna för en rad attentat som verkar vara sammanlänkade med den misshandlade patienten.
4 utgåvor
Välj utgåva
Ett enda andetagSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150947144
Ett enda andetagSvenska - Okänt
ISBN: 9789176339411
Ett enda andetagSvenska - E-bok
ISBN: 9789150728903
Ett enda andetagSvenska - Pocket
ISBN: 9789150963540
Boken är sjätte fristående delen i serien och jisses vilken bok. Visst är den fiktiv men en bok som tar upp ett smittsamt virus kan inte blir mer aktuell i dessa coronatider.
Vilken tajming!

Ännu en välskriven och spännande bok av författaren. Längtan efter den här boken har varit lång och så tar den slut i ett nafs för det går inte att sluta läsa. Men det är självklart ett gott betyg. Ser fram emot nästa bok om kollegorna Johan Rokka och Janna Weissmann. Eller hur blir det måntro, ska de enbart vara kollegor eller ska de äntligen bli det där paret...

Ja, jag läser gärna en fortsättning och skulle också gärna se böckerna som en tv-serie.

Betyg: 🌟🌟🌟🌟+/5
Gabriella gör det igen! En fullträff och läskigt aktuellt ämne eftersom boken handlar om ett oerhört smittsamt virus och en hotande pandemi!
Ett enda andetag är den sjätte fristående delen i den hyllade serien Morden i Hudiksvall.
.
Handling: En svårt misshandlad kvinna kommer till akuten på Hudiksvalls sjukhus. Hon vägrar säga vem hon är och vad som har hänt. Det blir snart uppenbart att misshandeln inte är det enda som plågar kvinnan...
Johan Rokka och Janna Weissmann är kollegor vid Hudiksvallspolisen. Relationen mellan dem är sval efter att han en gång för alla har gett upp hoppet om att de ska bli mer än kolleger. Men när Janna utsätts för flera attentat kan Rokka inte låta bli att bli känslomässigt engagerad och deras liv flätas samman igen. Snart visar det sig att det finns ett samband mellan attentaten mot Janna och patienten med de allvarliga symptomen. Ett samband med konsekvenser som når långt utanför idylliska småstaden Hudiksvall.
.
Jag har älskat de tidigare böckerna om Johan Rokka och Janna Weissmann, och jag måste säga att denna snabbt la sig på första plats av alla Gabriellas böcker! Jag var dum nog att påbörja läsningen på midsommarafton, vilket gjorde att jag hade god lust att strunta i vår middagsbjudning och bara sätta mig och läsa i min bok. Så blev det inte, men dagen efter må ni tro att jag läste denna i ett svep utan paus. SÅ spännande!
.
I denna bok ligger ett stort fokus på Janna och hennes bakgrund och jag sveps med direkt. Äntligen får jag lära känna Janna lite bättre! Boken skrevs ju innan hela denna Corona-pandemin drog igång, men det faktum att vi nu befinner oss i en verklig pandemi gör att man håller andan lite extra när man läser denna. Speciellt när man läser att det är ett luftburet virus..
.
Har du inte redan läst denna så vill jag varmt rekommendera denna!
Det bästa är att Gabriella har avslöjat på Instagram att hon jobbar med nästa del av serien, och jag hoppas att det går fort!
En extremt aktuell bok och med boken fick jag en flaska handsprit, den har kommit till användning kan jag säga. För att inte läst någon bok i serien innan var det lätt att komma in i boken, fast jag blev lite nyfiken på att läsa tidigare böcker. Den var extremt spännande och man satt med andan i halsen och handen runt handspriten.
Det var verkligen en fullträff och läskigt verklighetstrogen.
Det här är den sjätte och fristående delen i serien Morden i Hudiksvall. Det här var faktiskt den första jag läste, har totalt missat denna författare, Hur är det möjligt? Det var i alla fall inte svårt att komma in i boken trots att jag inte läst de tidigare men de kommer definitivt läsas.

Wow så dagsaktuell denna bok är! Att läsa denna bok kändes så skrämmande och otäck det blev nästan som ett extra uppvaknande då den handlar om ett virus som riskeras att spridas till en pandemi över hela världen. En kvinna blir svårt misshandlad och hamnar på sjukhuset men det är inte bara misshandeln som plågar henne. Kollegorna Johan och Janna jobbar vid polisen och Janna blir utsatt för attentat och det visar sig ett det finns ett samband mellan Janna och patienten på sjukhuset.

Jag sträckläste boken, den är lättläst, har ett bra språk och välskriven. En riktig bladvändare som har ett bra driv och tempo genom hela boken. Boken kändes extra spännande, skrämmande och otäck när författaren på ett så pricksäkert sätt skriver om en pandemi som är så dagsaktuell i vår värld idag.
Jag läste boken liggandes i hammocken hela dagen. Jag glömde bort att äta. Den är så spännande att man inte märker att tiden går och det går inte att lägga ifrån sig den. Ett lätt och flytande språk.
Janna och Rokka har umgåtts flitigt under sommaren men så glider de isär. Men när Janna blir överfallen och misshandlad kommer de varandra närmare igen. Samtidigt hittar en Taxichaufför en kvinna efter Bergsjövägen som han kör till akuten i Hudiksvall. Hon visar sig bära på ett ännu okänt och väldigt smittsamt virus. Ett virus som är sammanlänkat med Jannas förflutna
Ett enda andetag är den sjätte delen i serien Morden i Hudiksvall. Det är en serie jag läst alla delar av innan och som jag tycker mycket om. Den här boken är nästan skrämmande verklig. I boken härjar en smitta som riskerar att sprida sig i hela världen med blixtens hastighet och det är många likheter med läget som världen befinner sig i idag. Det är nästan så man kan tro att författaren är synsk som prickar det så exakt!

Som alltid när Gabriella skriver så har böckerna ett högt tempo och en effektiv handling som driver på framåt hela tiden och mot slutet blir det nästan andlöst spännande. Det gillar för jag har svårt för sega böcker och den här är så långt ifrån seg man kan komma. Jag gillar att vi i den här delen får lära känna Janna Weissmann lite mer, i tidigare böcker har det varit Johan Rokka vi fått veta mer om. Författaren skriver förbaskat bra och hon bjuder på oväntade vändningar som får mig att hetsläsa boken, för jag bara måste veta hur det ska gå. En del serier känns som de tappar i engagemang efter ett gäng böcker och det är som idéerna börjar ta slut, men så är inte fallet här! Det känns snarare fräscht och som att det finns massa mer att berätta och jag är fortfarande nyfiken på Janna och Johan och vill följa dem mer. Boken funkar att läsa fristående men för störst behållning bör man ha läst böckerna innan i serien. Ett enda andetag är en knivskarp deckare som är otäckt aktuell idag!
Ett enda andetag är sjätte fristående delen i den hyllade serien Morden i Hudiksvall. Detta är en bok som är högaktuell just nu: en okänd virus som sprids via luften, och sprids snabbt som är livsfarligt, detta hotar till en snabbt utveckling av en pandemi. Påminner detta om Corona viruset som hela världen kriser igenom idag? .
Detta är första boken jag läser av författaren och när jag började läsa kunde jag bara inte sluta. En fängslande och sensationell bladvändare som jag verkligen tycker om. Boken har en hög tempot och spänningen stiger vid varje sida. .
—————
Jag vill bara säga: läser du bara en bok i dessa tider då ska du läsa Ett enda andetag! Rekommenderar varmt.