Ljuskällan

Bok av Hanna Landahl
Av en slump besöker Anna Ljuskällan, ekobyn där invånarna lever så hållbart man bara kan göra. Genast känner hon sig tillfreds inombords, och det dröjer inte länge innan hon och hennes man flyttar in i ett av byns torp. Staffan är inte fullt lika övertygad om att ekobyn är lösningen på alla problem, men samtidigt gör det ju hans fru glad. Och den där händige Adrian gör inte saken lättare.
Jag har tidigare läst Hannas bok Under två timmar och tyckte den var fantastisk, denna bok är en fristående fortsättning av den boken. Den handlar om Staffan och Anna som lever som de flesta av oss med jobb, barn, hus, renovering, förskola etc och försöker få livet att fungera så smidigt och smärtfritt som möjligt. Anna träffar Frida på ett tåg där hon berättar att hon lever i en EKO-by och det sätter igång tankarna hos Anna om hur deras familj lever angående miljötänk - det resulterar efter tag i alla fall till att Anna och Staffan med barnen flyttar ut till denna EKO-by som heter Ljuskällan.

Boken är lättläst och välskriven och jag kunde inte släppa boken utan sträckläste den. Jag tycker Hanna är fantastisk på att beskriva miljöerna och karaktärerna - jag kunde verkligen leva mig in i byn Ljuskällan och se allt framför mig, skickligt skrivet. Jag gillade boken skarpt och den ligger väldigt rätt i tiden angående miljötänket och hur vardagslivet ofta kan se ut i en familj. Och omslaget är ju helt fantastiskt.