Glasvinge

Katrine Engberg

Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.

Mindre

Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i... Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
GlasvingeDanska - Inbunden
ISBN: 9788772001999
GlasvingeDanska - Pocket
ISBN: 9788772007519
GlasvingeSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153322
GlasvingeSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153339
GlasvingeSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156385
Glasvinge är den andra delen i Köpenhamnserien om poliserna Jeppe och Anette. Boken börjar med att en kvinna hittas död och naken i en fontän på ett torg vid Ströget. Jeppe för själv ta hand om detta fall då Anette är hemma för föräldrarledighet. Fler människor hittas döda i fontäner de närmaste dagarna och Jeppe arbetar för fullt för att lösa fallet och Anette kan inte låta bli att rota runt runt bakom ryggen trots att hon är hemma på sin mammaledighet.

Jag har inte läst den första boken "Krokodilväktaren" men det var inga problem att läsa och lära känna karaktärerna även att jag började med del två först. Boken är välskriven, spännande och underhållande med ett bra driv framåt. Jag fastnade direkt för boken, dock tycker jag att den stundtals tappar tempot lite men inte så att man inte vill fortsätta läsa och desto närmare slutet man kommer ju mer drivs tempot upp. Jag gillade boken mycket då den var oförutsägbar, spännande och med intressanta karaktärer där författaren också lyfter fram psykisk ohälsa.