Krokodilväktaren

Krokodillevogteren
Katrine Engberg

"Krokodilväktaren" är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?

Mindre

"Krokodilväktaren" är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och... Mer

9 utgåvor
Välj utgåva
KrokodilväktarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472668
KrokodilväktarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153308
KrokodillevogterenOkänt
ISBN: 9788711594018
KrokodilväktarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178272440
KrokodillevogterenDanska - Pocket
ISBN: 9788711904855
KrokodilväktarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153315
KrokodilväktarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789179130275
KrokodillevogterenOkänt
ISBN: 9788711918951
KrokodillevogterenDanska - Inbunden
ISBN: 9788711917039
Det här är en helt ny författare för mig, en danska som heter Katrine Engberg och denna boken Krokodilväktaren är hennes debutroman. Är en thriller/deckare och är tänkt bli en serie som heter Köpenhamnsserien, boken utspelar sig också i Köpenhamn.
Poliserna Jeppe och Anette får ett fall med en mördad ung tjej...
Sen får man reda på vad en Krokodilväktaren är också vilket i alla fall jag inte hade en aning om, men nu vet jag!
Jag har en förkärlek till danska tv-serier och lite därför också jag valde att läsa denna, dessutom tror jag att denna skulle passa ypperligt som tv-serie också! Så summa summarum så gillade jag boken och kommer fortsätta läsa om Jeppe och Anette.
Katrine har skrivit fler böcker i serien och finns en till utöver denna utkommen och översatt i Sverige.
”Krokodilväktaren" är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie.

Boken är mycket välskriven, riktigt spännande, otäck, oförutsägbar och har en väldigt klurig intrig. Jag rekommenderar varmt boken till alla som tycker om nordiska kriminalromaner. Och jag ser mycket fram emot att författarens övriga böcker om polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner hos Köpenhamnspolisen.
Mystiska mord i en gemytlig värld befolkad av original av alla de sorter. Det här är avkopplande njutningsläsning som samtidigt stimulerar lusten att lösa mysteriet innan någon av bokens poliser gör det - lite som en klassisk pusseldeckare, men med mer levande och mångfacetterade karaktärer. Det som gör det lite extra kul är de små inblickar i det danska kulturlivet som vi bjuds på. Jag vet i och för sig inte om de alltid är helt äkta - men de är iallafall trovärdiga nog för att kunna vara det.
Krokodilväktaren 4/5

En riktigt invecklad intrig som sakta men säkert vecklas fram. Spännande och fängslande karaktärer med de omaka poliserna Jeppe och kollegan Anette. När de kallas till ett mord på en ung kvinna dras även hyresvärdinnan Esther in i fallet. Det visar sig nämligen att Esther har en nyckelroll
Fast man lever nära sina grannar finns det mycket man inte vet om varandra.
Del 2 i serien kommer mot sommaren och jag längtar redan.
#fängslande #spännande #boktips #älskarböcker #psykologisk #nordiscrime
#köpenhamn #fantastiskaböcker #bookstagram #lästips #kørnerochwerner
En tidig morgon hittad en död ung kvinna i sin lägenhet, med ett mönster inristat i ansiktet. Det blir inledningen på en mardröm för hyres värde Esther de Laurenti. Liksom för polisinspektörer Jeppe Korner och Anstte Werner som får ta sig an fallet i Köpenhamn