Krokodilväktaren

Krokodillevogteren
Bok av Katrine Engberg
"Krokodilväktaren" är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn. En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?
... Äntligen har jag läst ut denna pärla till bok! Katrine Engberg är för mig en ny författare och med denna deckardebut gör inte mig besviken. Jag följer polisinspektörerna Jeppe Korner och Anette Werner i jakten på vem som mördat en ung kvinna, hemma i sin lägenhet. En bok som har mig i sitt grepp till slutet. Väl värd att läsa!!
Den första boken i Katrine Engbergs serie. Ett bestialiskt mord sker i en lägenhet och det visar sig att mordet är utfört precis så som offrets hyresvärdinna Esther skildrar ett mord i den roman hon arbetar med. Spänningen följer en ända in i slutet. Klart läsvärd och jag kommer garanterat att läsa nästa del i serien.
Spännande och man fastnar väldigt fort i boken och blir nyfiken på att fortsätta. Rekommenderar verkligen!!
Mord i centrala Köpenhamn och man får följa de två poliserna Jesper och Annette i en spännande jakt efter mördaren. En debutroman med härliga miljöskildringar med autentiska människor och ett tempo som gör boken till en riktig bladvändare.
3,5.
Mörk och spännande. Första delen i ny dansk serie. Lite tröttsamt med en huvudkaraktär som har så många personliga problem.
I ett hyreshus som ägs av författaren  Esther hittas en ung kvinna mördad. Ett mönster är ristat i ansiktet på offret. Tillvägagångssättet är precis som i boken Esther håller på att skriva. Jeppe Kørner och Anette Werner blir de ansvariga i utredningen.

Det här en kriminalroman som är rapp utan att vara ryckig. Ofta tycker jag dialogen i deckare kan vara lite för korthuggen och intensiv,men inte här. Boken är oförutsägbar och innehåller karaktärer vars personlighet man lär känna och förstå, då karaktärerna byggs upp genom att beskriva deras mycket  olika bakgrund, vilket i sin tur skapar en känsla för deras nutida jag.

Man lär också känna Köpenhamn och storstadspulsen känns som en röd tråd genom hela boken.

Jag tycker det är en mycket bra första del I Köpenhamnsserien och ser fram emot att läsa mer av Engberg.
Krokodilväktaren är en spännande och oförutsägbar deckare. När köpenhamnspolisen får ett fall om en ung kvinna, som blivit brutalt mördad vänds allt upp och ner. När det först tror att de är den huvudmisstänkte på spåren, finner det honom mördad, bara två dagar efter att den unga kvinnan hittats. Så småningom, får utredningen en helt ny vändning, ett googel-dock konto visar sig innehålla mycket mer, än de tidigare trott. I den tidigare skrivgruppen, om tre personer har alla haft tillgång till googel-dock dokumentet. Men finns det fler som haft tillgång till dokumentet? Och vem vet att manuskriptet handlar om den mördade kvinnan? När inget namn tillkännagivet det? Och vad har de båda offren gemensamt med Esther egentligen, och vad handlar Krokodilväktaren om? Slutligen, vem vill Esther de Laruenti så illa?

Bokens helhetsbetyg blir 3 av 3. Den var bra, lättläst deckare som ger ett spännande intryck, emellertid blir Krokodilväktaren lite väl seg för mitt tycke därtill för många lösa trådar.
Mycket spännande deckare som utspelar sig Köpenhamn. De två poliserna Jeppe och Anette är trevliga karaktärer att följa. Själva deckarhistorien är spännande från början till slut. Ser fram emot att läsa del två.
Det här är en helt ny författare för mig, en danska som heter Katrine Engberg och denna boken Krokodilväktaren är hennes debutroman. Är en thriller/deckare och är tänkt bli en serie som heter Köpenhamnsserien, boken utspelar sig också i Köpenhamn.
Poliserna Jeppe och Anette får ett fall med en mördad ung tjej...
Sen får man reda på vad en Krokodilväktaren är också vilket i alla fall jag inte hade en aning om, men nu vet jag!
Jag har en förkärlek till danska tv-serier och lite därför också jag valde att läsa denna, dessutom tror jag att denna skulle passa ypperligt som tv-serie också! Så summa summarum så gillade jag boken och kommer fortsätta läsa om Jeppe och Anette.
Katrine har skrivit fler böcker i serien och finns en till utöver denna utkommen och översatt i Sverige.
”Krokodilväktaren" är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie.

Boken är mycket välskriven, riktigt spännande, otäck, oförutsägbar och har en väldigt klurig intrig. Jag rekommenderar varmt boken till alla som tycker om nordiska kriminalromaner. Och jag ser mycket fram emot att författarens övriga böcker om polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner hos Köpenhamnspolisen.
Mystiska mord i en gemytlig värld befolkad av original av alla de sorter. Det här är avkopplande njutningsläsning som samtidigt stimulerar lusten att lösa mysteriet innan någon av bokens poliser gör det - lite som en klassisk pusseldeckare, men med mer levande och mångfacetterade karaktärer. Det som gör det lite extra kul är de små inblickar i det danska kulturlivet som vi bjuds på. Jag vet i och för sig inte om de alltid är helt äkta - men de är iallafall trovärdiga nog för att kunna vara det.
Krokodilväktaren 4/5

En riktigt invecklad intrig som sakta men säkert vecklas fram. Spännande och fängslande karaktärer med de omaka poliserna Jeppe och kollegan Anette. När de kallas till ett mord på en ung kvinna dras även hyresvärdinnan Esther in i fallet. Det visar sig nämligen att Esther har en nyckelroll
Fast man lever nära sina grannar finns det mycket man inte vet om varandra.
Del 2 i serien kommer mot sommaren och jag längtar redan.
#fängslande #spännande #boktips #älskarböcker #psykologisk #nordiscrime
#köpenhamn #fantastiskaböcker #bookstagram #lästips #kørnerochwerner
En tidig morgon hittad en död ung kvinna i sin lägenhet, med ett mönster inristat i ansiktet. Det blir inledningen på en mardröm för hyres värde Esther de Laurenti. Liksom för polisinspektörer Jeppe Korner och Anstte Werner som får ta sig an fallet i Köpenhamn