Goda grannar

Roman 3
Mattias Edvardsson
Micke och Bianca är nya i kvarteret som till en början verkar perfekt. Men det dröjer inte länge innan det nyinflyttade paret börjar känna sig illa till mods. Detta i takt med att de lär känna sina nya grannar. Bianca råkar senare ut för vad som först verkar som en olycka men snart väcks tvivel på flera håll. Kan det vara så att lagen faktiskt måste tas i egna händer?. Mindre

Micke och Bianca är nya i kvarteret som till en början verkar perfekt. Men det dröjer inte Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Goda grannarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154862
Goda grannarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156330
Goda grannarSvenska - E-bok
ISBN: 9789137154879
Jag tyckte mycket om Mattias Edvardssons förra bok "En helt vanlig familj" och därför var mina förväntningar på "Goda grannar" tämligen höga och jag behövde inte bli besviken. Denna bok lästes ut i ett nafs.

Bianca och Micke har flyttat in på Bråkmakargatan. Vad som utåt sett ser ut som ett idylliskt villakvarter men rätt snart förstår man att det finns mycket som göms under ytan.

Boken har tre berättarjag och varvas mellan före och efter olyckan. Det skulle kunna upplevas rörigt men författaren lotsar en smidigt fram och upplägget känns självklart och gör att historien blir dynamisk och aldrig förlorar sin intensiva ton.

Hela boken kretsar kring relationerna mellan människorna som bor på Bråkmakargatan. Författaren lägger också på ett mycket skickligt sätt ut små hintat i texten som gör att man förstår att karaktärena döljer saker. Hittar som ger en kalla kårar men samtidigt får man inte hela bilden klart för sig. Ett nät binds skickligt samma och man måste veta mer.