Ur askan

Lina Areklew
Mirakulöst överlever Fredrik Fröding en av Europas värsta färjekatastrofer. Han förlorar båda sina föräldrar och hans bror Niklas spolas av en av flottarna i väntan på räddning, kroppen hittas aldrig. Tjugofem år senare tar livet en ny vändning, Fredrik upptäcker att hans bror lever och han blir anklagad för mord på hotellägaren Adam Ceder, den enda som tror på hans oskuld är en person ur Fredriks förflutna, Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjorten. Mindre

Mirakulöst överlever Fredrik Fröding en av Europas värsta färjekatastrofer. Han Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
Ur askanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189057395
Ur askanSvenska - Pocket
ISBN: 9789189123519
Detta är Lina Areklews debutroman och hon gör det väldigt bra.

Det utspelar sig till största delen på Höga Kusten, mer specifikt på/omkring Ulvöarna. En miljö som jag tyckte verkade väldigt intressant och som jag gärna besöker i framtiden.

Jag gillar den här typen av spänningsroman där vi får följa olika spår, i det här fallet dåtiden och det som händer nu. En liten extra krydda är en av huvudpersonernas, Fredrik Fröding, upplevelser som tonåring när han förlorade sin familj i Estoniakatastrofen.

Jag försöker hela tiden klura ut hur det hela hänger ihop, men känner att jag ligger steget efter, vilket är bra för jag vill inte ha listat ut allt från början. Det är först mot slutet som jag börjar förstå allt och kan dra vissa slutsatser som sedan visar sig vara riktiga.

Det är väldigt skickligt skrivet, så att jag hela tiden tvivlar på Fredrik, på grund av hans problem med tabletter och alkohol, dessutom vet han själv inte alltid vad han har gjort.