Dockleken

Bok av Caroline Engvall
En relationsexpert känd från tv blir mördad på sin villauppfart. Mördaren lämnar en porslinsdocka hängandes i ett träd på platsen. När en porslinsdocka hittas vid ett annat offer börjar polisen leta efter samband mellan offren. Boken är den tredje delen i serien om journalisten Lovisa Ling och kriminalkommissarie Ulrika Stenhammar.
4 utgåvor
Välj utgåva
DocklekenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188725288
DocklekenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188725363
DocklekenSvenska - E-bok
ISBN: 9789188725370
DocklekenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188725622
Tredje delen i serien. Caroline beskriver barns utsatthet i samhället med brännande penna, även om jag tycker att övriga böcker i serien var snäppet bättre så kröp även denna bok under skinnet.
Jag har läst de två tidigare delarna i den här serien och de är otroligt bra så jag hade höga förväntningar på den här och jag säger bara ett ord: wow! @engvallcaroline har gjort det igen. Jag måste nog säga att Dockleken är min favorit i serien hittills!

Redan från första kapitlet är man fast, det är omöjligt att lägga undan boken för man vill bara veta vad som kommer hända och detta leder till att man bara vill läsa ett kapitel till. Och ett till. Och ett till. Och helt plötsligt är den slut!

Porslinsdockor upphängda i träd blir vittnen till mord som begås och ett stort polisarbete är igång! Dockleken är otroligt välskriven, riktigt otäck och väldigt spännande. Den är lättläst och har lagom långa kapitel som växlar mellan dåtid och nutid, vilket jag tyckte om för det gjorde bokens handling lite extra spännande!
Jag gillar verkligen den här seriens karaktärer och i Dockleken så tycker jag även att vi nu ”känner” karaktärerna ännu bättre, och jag gillar främst Ulrika Stenhammar!
Boken har, precis som tidigare delarna, bra miljöbeskrivningar!

Dockleken är en riktig bladvändare som även berör, precis som de två tidigare delarna i serien, Ärren vi bär och Judasvaggan!

Har du inte läst någon bok i den här serien så rekommenderar jag det verkligen!
Dockleken är den tredje delen i serien om utredaren Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling.
Jag älskar Caroline Engvall. Hennes två böcker innan var så tunga men jätteviktiga att läsa. Den tredje boken är inte riktigt så jobbig men för mig är den hennes bästa som hon har skrivit.
Från sida ett kastas vi i ett högt tempo. I början verkar allt så rörigt och man tror sig inte veta någonting men Caroline väver samman storyn på ett otroligt sätt.
Denna bok är ingenting för den känslige. Det handlar om utsatthet och grova brott- sorgligt nog ingen påhitt, utan för många tyvärr, en verklighet.
Ändå kan jag inte låta bli att läsa den.
Boken är omtummlande och hjärtskärande läsupplevelse där pedofili och barnavåldtäkter är huvudhandlingen.
Dockleken är spännande och har en konstant driv framåt - flera invecklade situationer - därför slukade jag boken på en dag. Den är extremt obehaglig, men jätteviktig att läsa.
Utnyttjande av barn är ett av de absolut värsta brotten som pågår lika mycket i Sverige som i hela världen, därför måste vi sluta blunda för detta och göra något åt saken.
Läs boken. Idag.
Dockleken är den tredje delen i serien om utredaren Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling. Ärren vi bär och Judasvaggan heter de två delarna innan, jag har läst båda och tyckte de var väldigt bra. Dockleken är minst lika bra! Caroline skriver engagerande och det är lätt att ryckas med och dras in i berättelsen. Det är spännande läsning och med ett ämne som är skrämmande: övergrepp i hemmet, det är väldigt obehagligt och känns så verkligt i boken. Det märks att Caroline har enorm kunskap inom området och att det är ett angeläget ämne för henne. Jag är glad för att Caroline delar med sig av sin stora kunskap så att vi andra också får upp ögonen för vad som försiggår mot barn och ungdomar. Jag gillar Stenhammar och Ling, de är två intressanta karaktärer som är roliga att följa och jag ser fram emot att lära känna dem ännu mer. Med det slut som boken fick så är det ju ett måste att läsa nästa del för att få veta hur det fortsätter med allt. Boken går att läsa fristående men för allra störst behållning bör man ha läst de två delarna innan!
Denna deckare kunde lika gärna varit tagen från verkligheten. Den tar upp hur påverkad man kan bli om man utsätts för sexuellt övergrepp inom familjen som barn. Läsaren får följa Sven som vuxen, när han berättar tillbaka om sin jobbiga barndom. Hans mamma jobbade på en fabrik där porslinsdockor tillverkas och hon tog ibland hem dockor. Dockorna blev lille Svens trygghet när fadern bestraffade honom. Hos dockorna kände han den trygghet han aldrig fick hemma, men det ledde även till en tragedi. Svens far var pastor och det gjorde att ingen misstänkte något om missförhållandena i hemmet.

Flera till synes oskyldiga människor hittas bestialiskt mördade, och en ung flicka rymmer hemifrån och försvinner spårlöst. Har allt detta någon sammankoppling? Det blir ett fall för Ulrika Stenhammar och den kaxige journalisten Lovisa Ling att nysta i.

En mycket spännande roman om hur man blir påverkad efter att blivit utnyttjad sexuellt som barn, och ingen får veta något. Boken handlar om hämnd och vad någon kan bli kapabel till att göra mot de som utnyttjat dem. Caroline Engvall som är en eldsjäl för ungdomar har skrivit flera biografier om ungdomar som säljer sex. Nu skriver hon på en deckarserie på samma tema. Hennes språk är lättsamt när hon skriver om detta svåra ämne, och det är en viktig bok att läsa trots att det är en fiktiv roman.
Dockleken är den tredje boken om kriminalkommissarie Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling. Den går bra att läsa fristående men jag rekommenderar att läsa böckerna i kronologisk ordning. Jag tyckte mycket om den första boken, Ärren vi bär. Bok nummer två, Judasvaggan, tyckte jag inte var lika bra. Den här boken är nästan i klass med den första. Engvall har återigen lyckats skapa en ryslig och spännande historia. Det är en fiktiv berättelse men när Engvall skriver är verkligheten kring sexuellt utnyttjande av barn aldrig långt borta.