Allt som blir kvar

Bok av Sandra Beijer
Allt som blir kvar av Sandra Beijer handlar om olycklig kärlek och ungdomsliv. Huvudkaraktären Matilda blir plötsligt lämnad av sin pojkvän och hennes liv rasar samman. Livet utan honom känns tomt och hon ifrågasätter vem hon är utan honom. Hon känner sig vilsen och väldigt ledsen. Hennes kompis finns där för att prata och muntra upp henne.
En dag i juli gör Matildas pojkvän slut. Bara så där och sen är det inte de två längre. Hela Matildas värld vänds upp och ner, hon vet inte ens vem hon är utan honom. Till hennes undsättning dyker hennes bästa vän Miron upp. Han ska till vilket pris som helst vända tillbaka hennes värld igen och tillsammans gör de upp en plan. Om 30 dagar ska Matilda inte vara ledsen längre, men hur ska man någonsin kunna bli glad igen när ens hjärta är helt förstört och när man inte längre har en aning om vem man egentligen är?
-
Men AJ vad ont det gjorde i mitt hjärta, kropp och själ när jag läste ”Allt som blir kvar”. Ja jäklar vad det känns, vartenda ord av den smärta Matilda känner går rakt in i mig. Det är mörkt, det är destruktivt men så bra! Och på samma sätt som smärtan känns så berörs jag också av det fina med kärleken och att kärleken kan finnas på så många olika platser i ens liv. Tänk vad man kan tro att ingenting någonsin kommer att bli bra igen, att man för alltid kommer att må så här dåligt men sen helt otroligt nog så går det ändå över. Men det måste få ta tid och det måste få göra så ont som det faktiskt gör att bli lämnad och få sitt hjärta krossat. Denna lilla bok glömmer jag inte i första taget, den kommer att finnas kvar ett tag i mina tankar om inte väldigt länge.