Allt jag inte sa

Bok av Yrsa Walldén
Att flytta till en helt ny stad där du inte känner någon människa kan vara skrämmande. Men det kan även vara en möjlighet att hitta fram till ett mer självsäkert jag och bli den man egentligen vill vara. Dessutom får man börja på högskola och plugga manusskrivande för tv och film. Men att träffa Dena, ditt livs kärlek, som verkar känna precis som du, kan nog vara den största förändringen. Hur ska man kunna hantera ett nytt hem, nya vänner, ett nytt du, när allt du kan tänka på är denna himlastormande förälskelse som vänder allting upp och ner. Yrsa Walldén är född 1989 och är uppvuxen i Torna Hällestad, men bor i Malmö. Hennes skrivardrömmar började med passion för film och hon har gått manusförfattarutbildning i Falun. Hon är även utbildad genusvetare. Allt jag inte sa är hennes debutroman.
En fin ungdomsbok om att flytta hemifrån, börja plugga på högskola och bli kär i sin vän som redan har pojkvän. Om allt det man säger, och allt det man vill säga men inte sa.
Rekommenderas för den som vill läsa böcker med hbtq+ karaktärer
En bok som får mig att sakna tonårens/tidiga 20-årsålderns ångestfyllda förälskelser. Igenkännningsfaktorn är oerhört hög. Jag känner igen mig exakt i universitetslivet och jag lovar att alla karaktärer som nämns kunde ha plockats direkt från min bekantskapskrets under universitetsåren.

Walldén har verkligen lyckats fånga de första stapplande stegen ut i vuxenlivet och hur känslostormande det var. Plugget, festerna, små lägenheter och studentkorridorer, kärleksångest. En perfekt bok i kategorin unga vuxna som påminner om Sandra Beijers Det handlar om dig.