Det handlar om dig

Sandra Beijer

"Det handlar om dig" av bloggaren och författaren av Sandra Beijer handlar om den första stora kärleken. Boken handlar om en femtonårings känslor och utspelar sig i Stockholm. Oro, förtvivlan, lycka och många andra känslor gör att hon håller på att sprängas. Kärleken har en otrolig makt och kan förändra en människas liv.

4 utgåvor
Välj utgåva
Det handlar om digSvenska - Pocket
ISBN: 9789129696332
Det handlar om digSvenska - E-bok
ISBN: 9789129690965
Det handlar om digSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129689747
Det handlar om digSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789129722826
"Det handlar om dig" är en ungdomsroman skriven av bloggaren och författaren Sandra Beijer. Boken handlar om den första kärleken. Den kärlek som förändrar livet och känslor som svämmar över. Huvudkaraktären är 15 år, men boken riktar sig till såväl ungdomar som vuxna. De flesta kan relatera till hur det känns att vara kär på riktigt för första gången.

Denna poetiska bok beskriver en femtonårings känslostormar. Extrem lycka blandas med förtvivlan, oro och sorg. Upphetsning varvas med nervositet. En stor del av boken utspelar sig på olika fester. Festnätter med stulen alkohol och smygrökning verkar vara författarens idé om vad femtonåringar har för sig. Överlag är berättelsen väldigt tunn och händelseförloppet är ganska otydligt. Varje kapitel är i princip en fristående novell vilket gör det till en mycket lättläst bok. Jag hade önskat att karaktärerna utvecklades mer. Författarens beskriver känslorna mycket ingående, men lämnar läsaren undrande om vem personen egentligen är. Det är svårt att relatera till huvudpersonen och jag tror framför allt att det är på grund av festmiljön. Jag ser det även som något negativ att det är så stort fokus på alkohol och rökning i denna bok. Även om det är verkligheten för många ungdomar så känns det överdrivet. Det behövs inte fylla för att dessa känslostormar ska upplevas.

Bokens stora fördel är det fina språket. Beijer skriver vackert om känslor med kreativa formuleringar. Det känns som att varje ord är väl genomtänkt och har en betydelse. Det ger en varm känsla som många kan relatera till. Trots att handlingen och miljöbeskrivningarna är ganska oinspirerande är boken ändå väldigt fin.