Springfloden

Spring Tide
Bok av Rolf Börjlind och Cilla Börjlind
En deckare med ett svårlöst mord. Tom Stilton är utredaren som för 15 år sedan fick lämna fallet olöst. Nu får han plötsligt på oväntade vägar en ny ingång i fallet men han har personliga problem och han kan inte hantera sitt arbete. 2011 skriver studenten Olika Rönnholm ett arbete om det gamla fallet men hon får inte tag i Stilton. Vart har han tagit vägen?.
Olivia Rönning går på Polishögskolan och får i uppgift att skriva ett elevarbete om ett gammalt olöst mordfall. Hon börjar undersöka bevisen som finns och kommer upp med egna teorier. Men hon kan inte hitta Tom Stilton, mannen som Ledde utredningen. Han har helt försvunnit. Men hon kan inte sluta nu, hon bara måste hitta Stilton och få reda på sanningen.
Jag brukar inte gilla deckare så mycket, men denna var välskriven och bra. Gillade verkligen de olika karaktärerna som beskrevs på ett enkelt men samtidigt detaljrikt sätt. Flera intressanta originella personer. Gillade att kapitalen var skrivna på ett sätt som gjorde att spänningen höll sig kvar medans jag fick svar på små bitar i taget. Ett bra slut som jag inte riktigt hade väntat mig.