Springfloden

Spring Tide
Bok av Rolf Börjlind och Cilla Börjlind
En deckare med ett svårlöst mord. Tom Stilton är utredaren som för 15 år sedan fick lämna fallet olöst. Nu får han plötsligt på oväntade vägar en ny ingång i fallet men han har personliga problem och han kan inte hantera sitt arbete. 2011 skriver studenten Olika Rönnholm ett arbete om det gamla fallet men hon får inte tag i Stilton. Vart har han tagit vägen?.
En kvinna mördas på en strand och det är 3 gärningsmän. Okänt offer okända gärningsmän och okänt motiv gör att fallet läggs ner men tas upp ca 15 år senare och då får en ung nyexaminerad kvinnlig polis hand om fallet. Mycket spännande polisroman och början på en bra bokserie. Varje bok är ett avslutat mord/brott och den kvinnliga polisen är engagerad och en perfekt karaktär som gör boken annorlunda än "snart pensionerad polis löser ett mord" som finns massor av böcker om. Rekommenderas till er som älskar svenska deckare i miljöer ni känner igen eller kan besöka i verkligheten.
Olivia Rönning går på Polishögskolan och får i uppgift att skriva ett elevarbete om ett gammalt olöst mordfall. Hon börjar undersöka bevisen som finns och kommer upp med egna teorier. Men hon kan inte hitta Tom Stilton, mannen som Ledde utredningen. Han har helt försvunnit. Men hon kan inte sluta nu, hon bara måste hitta Stilton och få reda på sanningen.
Jag brukar inte gilla deckare så mycket, men denna var välskriven och bra. Gillade verkligen de olika karaktärerna som beskrevs på ett enkelt men samtidigt detaljrikt sätt. Flera intressanta originella personer. Gillade att kapitalen var skrivna på ett sätt som gjorde att spänningen höll sig kvar medans jag fick svar på små bitar i taget. Ett bra slut som jag inte riktigt hade väntat mig.
Jag är väldigt glad över att jag hittade den här boken på second hand för ett tag sedan för oj så spännande den var. En perfekt deckare som inte ara innehåller spännande mordfall utan som också har många karaktärer som man vill fortsätta läsa om. Jag uppskattar en deckare som inte bara fokuserar på själva fallet utan som lägger ner minst lika mycket kraft på att skapa en värld runtomkring som är precis lika spännande. Skall genast ge mig ut på jakt efter resterande böcker i serien, svårt att tro att jag kommer bli besviken!