Vintervatten

Bok av Susanne Jansson
När Adam, en treårig pojke hemmahörande på ön Orust, försvinner spårlöst är polisen snabb att avskriva fallet som en drunkningsolycka. Pojkens pappa Martin håller dock inte med och tror att det som hänt är en del av ett större mysterium - en serie händelser som gjort ett stort avtryck både på honom själv och på Orusts invånare.
En liten pojke försvinner ute på Orust medan hans pappa Martin pratar i telefon och för en stund släpper uppmärksamheten. Polisen tror att han har drunknat medan hans pappa som känner skuld upp över öronen, inte tror att det är någon olycka. Uppe på vinden hittar Martin fakta om tragedier som ägt rum ett antal år tillbaka, på samma datum varje år. Samma datum som Martins son själv försvann. Är det havet som tagit pojken? Polisfotografen Maya Linde befinner sig tillfälligt på Orust och dras snart in i fallet.

Vintervatten är en spänningsroman som tar de mest oväntade vändningar. Det är en lättläst och välskriven bok som dock saknar något. Kanske tar den slut lite för abrupt? Jag skulle gärna viljat komma personerna i boken lite närmre. En bok om att vara här och nu och ta hand om det vi har.