Beatrice

Bok av Lina Bengtsdotter

Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda försvinnandet av den nio månader gamla flickan Beatrice. Föräldrarna är chockade och massmedia kritiserar sökandet efter flickan. Tiden är knapp och samtidigt brottas Charlie med sina egna problem. Boken är den tredje fristående kriminalromanen om Charlie Lager efter debuten "Annabelle" och uppföljaren "Francesca".

4 utgåvor
Välj utgåva
BeatriceSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137151274
BeatriceSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156798
BeatriceSvenska - Okänt
ISBN: 9789137156491
BeatriceSvenska - E-bok
ISBN: 9789137151281
Mardrömmen blir sann. Barnet som vilar i sin vagn och försvinner. Parallellt, en historia om trasiga själar. Gillar att jag i denna bok får lära känna Charlie ännu mer, tillsammans med de demoner hon kämpar med i nutid.
En bebis försvinner i Karlstad. Charlie och hennes kollegor kallas in för att hjälpa till med utredningen och sökandet. Var är bebisen och är föräldrarna så oskyldiga som de verkar? Spänningen är som vanligt i Linas böcker om Charlie hög från första till sista sidan. @lina.bengtsdotter har en fantastisk förmåga att fängsla läsaren och göra bokens karaktärer levande. Det är riktigt svårt att lägga ifrån sig boken då man vill hela tiden vill veta vad som ska hända på nästa sida. Både med fallets upplösning och Charlies egna demoner. 5 av 5 får boken av mig.
Det här är den tredje och fristående boken om kriminalinspektör Charlie Lager, det två tidigare heter Annabelle och Francesca och jag har läst dom både och gillat dom mycket.
I den här boken försvinner en 9 månaders baby - Beatrice när hon ligger och sover i sin vagn på familjens altan. Familjen är i chock och polisen är hårt pressade av att de hamnar i olika återvändsgränder.

Det här var en bok i min smak, jag gillade den väldigt mycket. Den är lättläst med ett språk som har ett bra flyt och driv framåt. Den är spännande och en riktigt bladvändare med många oväntade och oförutsägbara överraskningar. Jag hoppas att det blir fler böcker om Charlie, jag gillar hur Lina skriver sina böcker - spännande med bra driv och bra stories.
Beatrice, tredje delen i Gullspångserien av Lina Bengtsdotter.
Beatrice, 9 månader, försvinner en förmiddag från familjens altan där hennes mamma lämnat vagnen för att Beatrice ska sova ute.
Polisen vänder upp och ner, ut och in på närområdet och människorna i familjens närhet.
Kriminalinspektör Charlie Lang bistår i utredningen i Karlstad. Hon känner en inre stress över att detta fall måste lösas och ju längre tid som passerar desto sämre är oddsen för lilla Beatrice.
Inget av de tips polisen får leder till något konkret. Den oroliga familjen är inte heller direkt samarbetande. Poliserna får gång efter annan återkomma till familjen för att ställa frågor och räta ut missförstånd.
Tungt att bara stå och stampa utan känslan att ta sig framåt i utredningen.
Bengtsdotter skriver väldigt intensivt, snabbt och spännande! Har du inte bekantat sig med hennes karaktär Charlie än så är det hög tid 🤓
Utgiven 2020.
Det här är den tredje, fristående delen om Gullspång och kriminalinspektör Charlie Lager. Den är precis som de tidigare delarna en riktig bladvändare. Den är spännande, lättläst och gripande. Två parallella historier följs åt i boken och vävs ihop snyggt på slutet. Boken innehåller oväntade vändningar och är oförutsägbar. Rekommenderar den varmt! Även de två första delarna såklart ”Annabelle” och ”Francesca”.
Av en händelse snubblade jag över Lina Bengtsdotters böcker om polisen Charlie Lager. Böckerna, som utspelas i Gullspång, där författaren är uppvuxen. Men till skillnad från sin hjältinna har författaren inte lämnat Stockholm mer än litterärt. Beatrice är den tredje delen i Gullspångserien.

Den här gången vaknar Charlie Lager efter att ha varit ute och festat en kväll. Hon har en del minnesluckor. Däremot har hon inte möjlighet att backa när hon skickas till Karlstad för att hålla i en utredning om en försvunnen liten bebisflicka. Tiden springer iväg och fallet verkar inte gå att lösa. Var finns Beatrice, vem tog henne, varför och lever hon ens? Frågan är om Charlie klarar av detta. För frågorna verkar vara betydligt fler än svaren.

Kapitlen är väldigt korta, vilket gör den lilla boken om 284 extra snabbläst. Sen är boken förstås spännande också. Skildringarna av Charlie Lagers mående ger mig rätt mycket ångest, så de är väldigt trovärdiga. Jag gillar att samtliga böckers huvudhistorier har kopplingar till Charlies bakgrund och liv. Det är ganska hemska glimtar jag som läsare får, långt ifrån solskenshistorier. Detta skapar en stark realism i berättandet. Böckerna blir mer än rena kriminalromaner.

Mitt omdöme blir högt.
Betyg 4
En nio månader gammal flicka försvinner och Charlie Lager kopplas in på fallet. Föräldrarna är förmögna och till en början misstänker man att det kan röra sig om kidnappning. Spåren leder dock åt olika håll och flera av de inblandade ljuger friskt.. Det här är en välskriven och spännande bladvändare i samma stil som de tidigare böckerna i serien. Bra underhållning för den som gillar spänningsromaner.
Beatrice är den tredje fristående delen i Gullspångsserien av Lina Bengtsdotter, där vi på nytt får följa kriminalinspektör Charlie Lager. Hon arbetar på Noa i Stockholm, men skickas tillsammans med en kollega till Karlstad, där en 9 månader gammal flicka är försvunnen. Hon är dotter till en förmögen familj, som givetvis är i chock och mamman berättar att när hon skulle ta in dottern, som sovit på terassen, var barnvagnen med flickan borta. Vem har tagit Beatrice? Utredningen går långsamt, då flera spår man försöker följa inte leder till något resultat. Charlie misstänker att både föräldrarna och deras vänner sitter inne med hemligheter, som ingen tycks vilja berätta om. Tiden är knapp och frågan är om kommer man att hitta Beatrice vid liv.
Parallellt får vi följa Sara, som efter faderns död placerats på Rödminnet, ett behandlingshem för unga flickor med problem, och hennes rumskamrat Lo.
De båda historierna binds tillsammans i slutet av boken och visar sig också ha kopplingar till Charlies egen uppväxt och tidigare liv i Gullspång.
Boken är spännande, välskriven och man märker författarens engagemang i frågor som rör psykisk ohälsa. Jag ger boken 4/5.
Beatrice är berättelsen om ett spädbarn som försvinner från sitt hem i Karlstad och Charlie Lager lämnar Stockholm för att utreda fallet. Kopplingen till hennes hemtrakter i Gullspång finns med även i den här boken, som är den tredje i serien. Flickans föräldrarna kommer ursprungligen från det lilla brukssamhället på gränsen mellan Västergötland och Värmland, och svaret på vem som tagit barnet och motivet till den handlingen tycks finnas just där.

Lina Bengtsdotter har de senaste åren gjort stor succé med sina tidigare böcker, Annabelle och Francesca. I Beatrice är en ny flicka i centrum och även denna gång kretsar handlingen kring själens mörker och de avgrundsdjupa hål som ibland uppstår i det mänskliga psyket. Flickors och kvinnors utsatthet är en av grundbultarna och ofta finns en tydlig koppling, tragedierna är sprungna ur orättvisor och övergrepp.

Charlie Lagers eget mående och den svåra balansgången för att behålla livet på rätt köl tar även fortsättningsvis stor plats och författaren väver samman det segmentet med den aktuella handlingen på ett sätt som gör att Charlie alltid blir berörd och involverad på ett personligt plan. Hennes förmåga att uppslukas av händelseförloppet smittar av sig till läsaren, men den här boken når inte riktigt upp till samma nivå som de två tidigare. Allt känns lite tunnare i jämförelse med den nivå Lina Bengtsdotter skämt bort oss med tidigare, men Beatrice är ändå en läsvärd, bitterljuv kriminalroman som är både känslomässigt engagerade och suggestivt spännande.
En bladvändare som inte bara behandlar fallet med den försvunna lilla flickan Beatrice utan också tar upp psykisk ohälsa och människans inre kamp. Mycket bra!
Det här är den första boken jag läst av författaren Lina Bengtsdotter. Det fungerar emellertid fint då boken är fristående, och det blir aldrig problem att förstå vad det är som försiggår.

Jag plockar sällan upp böcker inom den här genren. Och det av en anledning. Jag tycker helt enkelt inte att det är intressant att följa en alkoholiserad polis som försöker lista ut vem den skyldige är. Det ger mig inte tillräckligt mycket för att engagera; det känns inte som att berättelsen kommer någonstans. Och tyvärr följer Beatrice den här mallen till punkt och pricka. Men, som jag skrev, så tyckte jag ändå om boken.

Språket flyter på oerhört fint och jag upplever boken som väldigt välskriven. Lätt att följa, och fast jag inte läst tidigare delar i serien tyckte jag mycket om Charlie. Hon känns trovärdig och äkta, tuff utan att bli nedlåtande och pompös. Jag gillar dessutom att vi får följa två olika paralleller, som snyggt knyts samman närmare bokens slut. Det hela görs på ett väldigt genomtänkt och raffinerat sätt.

Överlag har jag dock inte möjlighet att uttrycka särskilt starka känslor. Beatrice är en bra bok, men den gjorde inte särskilt stort intryck på mig. Den tar inget till det extrema och fast jag aldrig direkt var uttråkad under läsningen kände jag inte heller annat än neutralitet. Jag var aldrig rädd, lycklig eller ledsen. Jag bara var. Det är svårt att sätta fingret på varför, men något skaver.