Beatrice

Lina Bengtsdotter
Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda försvinnandet av den nio månader gamla flickan Beatrice. Föräldrarna är chockade och massmedia kritiserar sökandet efter flickan. Tiden är knapp och samtidigt brottas Charlie med sina egna problem. Boken är den tredje fristående kriminalromanen om Charlie Lager efter debuten "Annabelle" och uppföljaren "Francesca". Mindre

Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
BeatriceSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137151274
BeatriceSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156798
BeatriceSvenska - Okänt
ISBN: 9789137156491
BeatriceSvenska - E-bok
ISBN: 9789137151281
Av en händelse snubblade jag över Lina Bengtsdotters böcker om polisen Charlie Lager. Böckerna, som utspelas i Gullspång, där författaren är uppvuxen. Men till skillnad från sin hjältinna har författaren inte lämnat Stockholm mer än litterärt. Beatrice är den tredje delen i Gullspångserien.

Den här gången vaknar Charlie Lager efter att ha varit ute och festat en kväll. Hon har en del minnesluckor. Däremot har hon inte möjlighet att backa när hon skickas till Karlstad för att hålla i en utredning om en försvunnen liten bebisflicka. Tiden springer iväg och fallet verkar inte gå att lösa. Var finns Beatrice, vem tog henne, varför och lever hon ens? Frågan är om Charlie klarar av detta. För frågorna verkar vara betydligt fler än svaren.

Kapitlen är väldigt korta, vilket gör den lilla boken om 284 extra snabbläst. Sen är boken förstås spännande också. Skildringarna av Charlie Lagers mående ger mig rätt mycket ångest, så de är väldigt trovärdiga. Jag gillar att samtliga böckers huvudhistorier har kopplingar till Charlies bakgrund och liv. Det är ganska hemska glimtar jag som läsare får, långt ifrån solskenshistorier. Detta skapar en stark realism i berättandet. Böckerna blir mer än rena kriminalromaner.

Mitt omdöme blir högt.