Beatrice

Lina Bengtsdotter
Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda försvinnandet av den nio månader gamla flickan Beatrice. Föräldrarna är chockade och massmedia kritiserar sökandet efter flickan. Tiden är knapp och samtidigt brottas Charlie med sina egna problem. Boken är den tredje fristående kriminalromanen om Charlie Lager efter debuten "Annabelle" och uppföljaren "Francesca". Mindre

Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
BeatriceSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137151274
BeatriceSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156798
BeatriceSvenska - Okänt
ISBN: 9789137156491
BeatriceSvenska - E-bok
ISBN: 9789137151281
Beatrice är den tredje fristående delen i Gullspångsserien av Lina Bengtsdotter, där vi på nytt får följa kriminalinspektör Charlie Lager. Hon arbetar på Noa i Stockholm, men skickas tillsammans med en kollega till Karlstad, där en 9 månader gammal flicka är försvunnen. Hon är dotter till en förmögen familj, som givetvis är i chock och mamman berättar att när hon skulle ta in dottern, som sovit på terassen, var barnvagnen med flickan borta. Vem har tagit Beatrice? Utredningen går långsamt, då flera spår man försöker följa inte leder till något resultat. Charlie misstänker att både föräldrarna och deras vänner sitter inne med hemligheter, som ingen tycks vilja berätta om. Tiden är knapp och frågan är om kommer man att hitta Beatrice vid liv.
Parallellt får vi följa Sara, som efter faderns död placerats på Rödminnet, ett behandlingshem för unga flickor med problem, och hennes rumskamrat Lo.
De båda historierna binds tillsammans i slutet av boken och visar sig också ha kopplingar till Charlies egen uppväxt och tidigare liv i Gullspång.
Boken är spännande, välskriven och man märker författarens engagemang i frågor som rör psykisk ohälsa. Jag ger boken 4/5.