Beatrice

Lina Bengtsdotter
Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda försvinnandet av den nio månader gamla flickan Beatrice. Föräldrarna är chockade och massmedia kritiserar sökandet efter flickan. Tiden är knapp och samtidigt brottas Charlie med sina egna problem. Boken är den tredje fristående kriminalromanen om Charlie Lager efter debuten "Annabelle" och uppföljaren "Francesca". Mindre

Kriminalinspektör Charlie Lager blir kallad till Karlstad för att utreda Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
BeatriceSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137151274
BeatriceSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156798
BeatriceSvenska - Okänt
ISBN: 9789137156491
BeatriceSvenska - E-bok
ISBN: 9789137151281
Beatrice är berättelsen om ett spädbarn som försvinner från sitt hem i Karlstad och Charlie Lager lämnar Stockholm för att utreda fallet. Kopplingen till hennes hemtrakter i Gullspång finns med även i den här boken, som är den tredje i serien. Flickans föräldrarna kommer ursprungligen från det lilla brukssamhället på gränsen mellan Västergötland och Värmland, och svaret på vem som tagit barnet och motivet till den handlingen tycks finnas just där.

Lina Bengtsdotter har de senaste åren gjort stor succé med sina tidigare böcker, Annabelle och Francesca. I Beatrice är en ny flicka i centrum och även denna gång kretsar handlingen kring själens mörker och de avgrundsdjupa hål som ibland uppstår i det mänskliga psyket. Flickors och kvinnors utsatthet är en av grundbultarna och ofta finns en tydlig koppling, tragedierna är sprungna ur orättvisor och övergrepp.

Charlie Lagers eget mående och den svåra balansgången för att behålla livet på rätt köl tar även fortsättningsvis stor plats och författaren väver samman det segmentet med den aktuella handlingen på ett sätt som gör att Charlie alltid blir berörd och involverad på ett personligt plan. Hennes förmåga att uppslukas av händelseförloppet smittar av sig till läsaren, men den här boken når inte riktigt upp till samma nivå som de två tidigare. Allt känns lite tunnare i jämförelse med den nivå Lina Bengtsdotter skämt bort oss med tidigare, men Beatrice är ändå en läsvärd, bitterljuv kriminalroman som är både känslomässigt engagerade och suggestivt spännande.