Flickan som aldrig dög

Bok av Lotta Lundh
Utåt sett levde Lotta ett perfekt liv. Hon hade en fin utbildning, skaffade jobb utomlands, bildade familj och blev en uppskattad författare. Men vad ingen såg var det som fanns bakom den lyckliga fasaden. Det kaos och den förtvivlan som rådde inom henne. Inte förrän Lotta kommer i kontakt med en terapeut som gör henne uppmärksam på det som hänt under barndomen, lossnar allt för henne. Som barn gick hon igenom flera traumatiska händelser som gav ärr för livet. Hon fick aldrig sina föräldrars bekräftelse och upplevde inte någon trygghet. Trots att hon ständigt försökte vara till lags kände hon aldrig att hon dög. Allt det här drog in henne i en spiral av ångest, destruktivt beteende och skamkänslor. Tills hon en dag bestämde sig för att det fick vara nog. Lotta Lundh har tidigare gett ut flera hyllade deckare och barnböcker. I "Flickan som aldrig dög: en författares självbild" berättar hon öppenhjärtigt för första gången om de svåra barndomsupplevelser som präglat hennes liv. Det är en stark och självutlämnande bok som berör.
Lotta hade en tuff uppväxt. Hon kände sig aldrig sedd eller att hon var bra nog. Någon trygghet fanns inte i hemmet. Hela tiden gjorde hon vad hon kunde, men det räckte aldrig. Hon kände sig väldigt oönskad. Att vara med om flera traumatiska händelser ger svåra ärr för livet.
Detta har påverkat Lotta i hela hennes liv.

För att döva smärtan tog hon till självskadebeteende och självmedicinering. Alkohol hjälpte för stunden.

Lotta har under alla år hållt detta inom sig, mycket på grund av skamkänslor.

En gripande berättelse om hur Lottas uppväxt påverkat henne, och gör ännu idag. Hon berättar väldigt öppet och ärligt. Det kan ibland vara jobbigt att läsa, då det påverkar mig mycket. Det är starkt och modigt av Lotta att våga blotta sig så.

Enligt författarens önskan går två kronor per såld bok till den ideella föreningen SHEDO som verkar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende samt ge stöd till drabbade och deras anhöriga.