Flickan som aldrig dög

Bok
Den här berättelsen handlar om vad som händer med ett barn när vuxenvärlden sviker. Vilka sår det ger och hur svårt det är att läka dem. Hur man som barn gör vad som helst för att duga, men aldrig räcker till. Hur en separation inte bara skiljer de vuxna åt, utan också kan göra att barnet får ta hand om sig själv.  Det här är Lottas berättelse. Hon kände sig alltid oönskad, vilket ledde till självskadebeteende och självmedicinering. När hon var på botten lyckades hon emellertid ta sig upp, och med sin historia vill hon visa att det går att förändra sitt liv och sitt mående, även om det är en kamp man aldrig kan vinna helt. Hon är inte längre flickan som aldrig dög.  Lotta Lundh är bosatt i Värmland och arbetar som författare på heltid. Några av hennes tidigare böcker är Kvinnornas hus och deckartrilogin om Sunnepolisen Erik Ljung. Enlig författarens önskan går två kronor per såld bok till den ideella föreningen SHEDO som verkar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende samt ge stöd till drabbade och deras anhöriga.
3 utgåvor
Välj utgåva
Flickan som aldrig dögSvenska - Okänt
ISBN: 9789180000550
Flickan som aldrig dögSvenska - Okänt
ISBN: 9789180000567
Flickan som aldrig dögSvenska - Pocket
ISBN: 9789198560060
Lotta berättar sin historia. Om hur hennes barndom och liv har påverkat henne och hennes omgivning. Hur hon har kämpat för att hitta sig själv och hur hennes bagage har format henne.
Hur en jobbig barndom formar en människa. Det är en ytterst utelämnande berättelse och det är starkt gjort att skriva den. Vill gärna skicka fem ord till författaren; Det är aldrig för sent!
Jag är väl känd med miljöerna i boken då jag själv är från samma landskap och lite kul är att vi läst på samma universitet under samma år (fast olika utbildningar).
Jag har inte läst Lottas deckarserie men ska göra det nu. Ska bli spännande att se om den här starka berättelsen gett avtryck i den.
Jag blir alltid berörd när jag läser om barn som far illa, så även denna gång.
Jag känner verkligen för författarinnan i hennes berättelse och det gör ont när hon skriver att det är värre att vara ensam när man har människor omkring sig än att vara helt själv.
Boken har ett bra flow och jag gillar att man får följa henne från dess att hon var liten till där hon är idag.
Jag tänker att boken kan ge hopp till de som mår dåligt och behöver se att livet kan bli bättre.
Lotta hade en tuff uppväxt. Hon kände sig aldrig sedd eller att hon var bra nog. Någon trygghet fanns inte i hemmet. Hela tiden gjorde hon vad hon kunde, men det räckte aldrig. Hon kände sig väldigt oönskad. Att vara med om flera traumatiska händelser ger svåra ärr för livet.
Detta har påverkat Lotta i hela hennes liv.

För att döva smärtan tog hon till självskadebeteende och självmedicinering. Alkohol hjälpte för stunden.

Lotta har under alla år hållt detta inom sig, mycket på grund av skamkänslor.

En gripande berättelse om hur Lottas uppväxt påverkat henne, och gör ännu idag. Hon berättar väldigt öppet och ärligt. Det kan ibland vara jobbigt att läsa, då det påverkar mig mycket. Det är starkt och modigt av Lotta att våga blotta sig så.

Enligt författarens önskan går två kronor per såld bok till den ideella föreningen SHEDO som verkar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende samt ge stöd till drabbade och deras anhöriga.