Flickan som aldrig dög

Bok av Lotta Lundh
Utåt sett levde Lotta ett perfekt liv. Hon hade en fin utbildning, skaffade jobb utomlands, bildade familj och blev en uppskattad författare. Men vad ingen såg var det som fanns bakom den lyckliga fasaden. Det kaos och den förtvivlan som rådde inom henne. Inte förrän Lotta kommer i kontakt med en terapeut som gör henne uppmärksam på det som hänt under barndomen, lossnar allt för henne. Som barn gick hon igenom flera traumatiska händelser som gav ärr för livet. Hon fick aldrig sina föräldrars bekräftelse och upplevde inte någon trygghet. Trots att hon ständigt försökte vara till lags kände hon aldrig att hon dög. Allt det här drog in henne i en spiral av ångest, destruktivt beteende och skamkänslor. Tills hon en dag bestämde sig för att det fick vara nog. Lotta Lundh har tidigare gett ut flera hyllade deckare och barnböcker. I "Flickan som aldrig dög: en författares självbild" berättar hon öppenhjärtigt för första gången om de svåra barndomsupplevelser som präglat hennes liv. Det är en stark och självutlämnande bok som berör.
Det här är Lottas berättelse om sin uppväxt. Om det som inte syns på ytan. Hur hon kämpade för att duga, men föräldrarna alltid svek. Hon kände sig oönskad och oälskad, vilket ledde till självskadebeteende och självmedicinering. Hur hon fick hjälp och vände om sitt mående. Även om det fortfarande är en kamp.

Det är en självutlämnande och ärliga bok. Det kräver mycket styrka att våga berätta.
En stark berättelse och en tung läsning. Men åh så viktig! Jag hoppas boken kan få någon att tro och se att det går att vända rätt igen.
Händelser som är vanliga i mångas liv och familjer. Lite för vanliga!

En svår historia, ett svårt liv, man måste verkligen bearbeta hennes och sina egna känslor.

Denna bok väcker tankar och synsätt och plockar upp dem med ett djup och manar oss att:
Fråga och bry dig hellre en gång för mycket!
Flickan som aldrig dög är Lottas berättelse. Hennes egen berättelse om att växa upp och känna sig oönskad och osedd. En berättelse om vad som händer med ett barn när vuxenvärlden sviker.

Det är en stark historia, en bok som bitvis är tung att läsa. ”Flickan som aldrig dög” är en väldigt självutlämnande bok. Den är öppen, ärlig och jag är imponerad över den styrka som det måste ha krävts för att skriva den här boken.

Lotta säger själv att det här är den viktigaste och svåraste boken hon har gett ut, men jag är glad att hon vågade och gjorde det. Det är en läsvärd bok där Lotta vill berätta att det går att ändra och förändra sitt liv och mående även om man har varit utsatt för traumatiska händelser. Hon är inte längre flickan som aldrig dög.
Flickan som aldrig dög är Lottas självbiografi om hur det var att växa upp och känna sig osedd och oönskad.
Det gör ont att läsa om det Lotta upplevde under sin uppväxt och hur vuxenvärlden kan svika barn så.
Boken hade ett bra flow och var lätt att läsa och det är intressant att få följa henne från att hon var liten till den vuxna personen hon är idag.

Otroligt starkt av Lotta att våga berätta!
Lotta berättar sin historia. Om hur hennes barndom och liv har påverkat henne och hennes omgivning. Hur hon har kämpat för att hitta sig själv och hur hennes bagage har format henne.
Hur en jobbig barndom formar en människa. Det är en ytterst utelämnande berättelse och det är starkt gjort att skriva den. Vill gärna skicka fem ord till författaren; Det är aldrig för sent!
Jag är väl känd med miljöerna i boken då jag själv är från samma landskap och lite kul är att vi läst på samma universitet under samma år (fast olika utbildningar).
Jag har inte läst Lottas deckarserie men ska göra det nu. Ska bli spännande att se om den här starka berättelsen gett avtryck i den.
Jag blir alltid berörd när jag läser om barn som far illa, så även denna gång.
Jag känner verkligen för författarinnan i hennes berättelse och det gör ont när hon skriver att det är värre att vara ensam när man har människor omkring sig än att vara helt själv.
Boken har ett bra flow och jag gillar att man får följa henne från dess att hon var liten till där hon är idag.
Jag tänker att boken kan ge hopp till de som mår dåligt och behöver se att livet kan bli bättre.
Lotta hade en tuff uppväxt. Hon kände sig aldrig sedd eller att hon var bra nog. Någon trygghet fanns inte i hemmet. Hela tiden gjorde hon vad hon kunde, men det räckte aldrig. Hon kände sig väldigt oönskad. Att vara med om flera traumatiska händelser ger svåra ärr för livet.
Detta har påverkat Lotta i hela hennes liv.

För att döva smärtan tog hon till självskadebeteende och självmedicinering. Alkohol hjälpte för stunden.

Lotta har under alla år hållt detta inom sig, mycket på grund av skamkänslor.

En gripande berättelse om hur Lottas uppväxt påverkat henne, och gör ännu idag. Hon berättar väldigt öppet och ärligt. Det kan ibland vara jobbigt att läsa, då det påverkar mig mycket. Det är starkt och modigt av Lotta att våga blotta sig så.

Enligt författarens önskan går två kronor per såld bok till den ideella föreningen SHEDO som verkar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende samt ge stöd till drabbade och deras anhöriga.