Drunkna inte i dina känslor

Bok av Doris Dahlin och Maggan Hägglund
Highly Sensitive Personality eller högkänslighet är ett personlighetsdrag som många människor och djur besitter runt om i världen. Dessvärre är det inte förrän nu som forskningen har kommit fram till hur den stark-sköre kan dra till nytta av sin känslighet och omvandla starka känslor till en superkraft. Därför skrevs den här boken - överlevnadsguiden för den känsliga själen.
Den senaste boken jag vann här hos Omnible var Maggan Hägglunds och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor: en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Den här boken har lärt mig att... fel är jag inte, men troligen HSP (Highly Sensitive Person). Eller stark-svag.

Att läsa med blyertspenna i handen är sånt jag oftast gör när jag får böcker från förlag och författare för recension. Men i den här överlevnadsboken ville jag markera sånt som stämmer in på mig. Jag kan vara ganska skeptisk mot den här typen av böcker. Samtidigt inser jag att det skadar aldrig att läsa. Vem vet, en kanske lär sig nåt på kuppen och får verktyg att hantera jobbiga saker?

Genom den här boken får jag defintivt lärdomar och verktyg att hantera allt jag tar in, inte bara aha-upplevelser. Jag får gång på gång läsa att det inte är fel på mig, men att det finns saker jag kan... fila till. Fler gånger än en känner jag att jag skulle vilja köpa in ett antal ex av boken och dela ut till dem jag tycker behöver förstå mig bättre.

Mitt omdöme om den här användbara boken blir högt.