Bridget Jones, #1

Bridget Jones dagbok

Bridget Jones's Diary
Bok av Helen Fielding
Bridget Jones är trettiotvå år, lite överviktig, röker och dricker lite för mycket och råkar ofta ut för pinsamheter. Hon är intresserad av sin chef, Daniel Cleaver, medan hennes mor puffar för advokaten Mark Darcy. Ständigt pikad för att fortfarande vara singel, bestämmer sig Bridget för att ta itu med sitt liv under det nya året.
Bridget Jones är en kvinna i trettioårsåldern som är singel, har opassande tankar om sin chef och en påfrestande mamma. Samtidigt som hon försöker reda ut vad hon har för förhållande med sin chef stöter hon på advokaten Mark Darcy, lite stel och tråkig men ständigt återkommande.

En rolig och romantisk bok som lätt får en att glömma bort vardagsbekymren och kan läsas många gånger!
Rekommenderas för den som gillar kärleksromaner
En helt underbar film som alla borde se!!

Jag har sett filmen 4 ggr och den är lika fantastiskt bra varje gång!

Filmen har verkligen allt! Kärlek, svartsjuka, avundsjuka, humor, glädje, sorg, tillfredsställelse, uppgivenhet och mycket underhållande!!

Se den, bara se den!!
Nej men en så härlig bok med många bubblande gapskratt. Så igenkännande och samtidigt så galen. Ångetbefriande bok som man bara älskar. Speciellt om man är singel!
Säga vad man vill om Bridget Jones karaktär som sådan, men kan man inte undgå att älska henne. Ibland är hon pinsamt träffsäker i sina dokumentationer om till exempel försöken att gå ner i vikt. Boken är skriven i någon slags dagboksform, men det är absolut ingenting som stör. Det här är hur roligt som helst och lockar till många gapskratt. Bridget Jones är genomsympatisk och man känner verkligen med henne i hennes försök att ta kontroll över sig själv och sitt liv beträffande karaktär, karlar och karriär. Hon gör sitt bästa för att få sin chef intresserad av henne, medan hennes mor försöker tussa ihop henne med en man vid namn Mark Darcy. Den här boken är ett gott stycke underhållning och jag avundas alla som ännu inte har läst den.