Förövarna

Under currents
Bok av Nora Roberts
Zane återvänder till staden från hans barndom. Där finns hans syster, moster och hans gamla vänner. Men det är smärtsamt att komma tillbaka. Zane och hans syster levde i skräck i många år, i rädslan för vad deras far skulle göra med dem. Ända tills Zane vid 14 års ålder vågade säga emot. Zane får kontakt med Darby som också har smärtsamma upplevelser i bagaget, och allt är inte över.
Nora Roberts, Förövarna. Världens mest lästa författare (?) kan sitt hantverk väl när hon skriver deckare. Ämnet är högaktuellt och berörande. VINR & #eftervåld Kanske är det min egen erfarenhet som gör att jag emellertid redan i de första kapitlen ser vart det kommer att sluta? Men uppbyggnaden är skicklig och det är ett annorlunda porträtt av den kvinnliga huvudpersonen som ger pluspoäng. Lättläst, spännande.
Blir aldrig besviken på Nora Roberts vilket även gäller denna bok. Spännande, intressant och lite romantik. Grym!
Zane lever med sin syster, med välbärgade föräldrar. Han har ett liv som många vill ha, populär bland vänner. Allt är dock inte vad det syns vara. Hans föräldrar är väldigt stränga och måna om den kontrollerade ytan. En kväll förändras Zane och hans systers liv för alltid..
Nora Roberts har i första delen av boken byggt upp spänningen, och med skickligt beskrivna miljöbeskrivningar. Jag som läsare vill gå vidare med texten, samtidigt som
jag vill lägga ifrån mig boken för att det känns så otäckt. Jag rekommenderar att läsa denna bok!
Ännu en mycket bra och välskriven bok av författaren. Fylld av tät spänning, våld, kärlek och om chansen att få börja om på nytt.
Hon är en av världens mest sålda författare med massor med böcker skriva.
Jag har läst väldigt många och jag gillar dem. Speciellt de senaste som har haft mer spänning i sig.
Tycker att alla lång böcker brukar vara ”ett säkert kort” för bra läsning.
Denna var inte riktigt lika bra som de senaste jag läst med henne dock.

Den handlar om barnen Zane och Britt som lever i ständig terror hemma då deras pappa slår deras mamma och Zane. Utåt sett är det ingen som märker något och pappan är en välrenommerad läkare med gott rykte.
Så en dag slår Zane tillbaka och föräldrarna försöker vända det till att det är Zane som har attackerat dom.
Hade det inte varit för en polis som anade oråd hade Zane hamnat bakom lås och bom. Nu blir det istället föräldrarnas öde och pappan sitter inlåst i många år.
När han sen kommer ut är han ute efter hämnd..

Zane återvänder till sin hemstad efter 20 år och träffar där trädgårdsarkitekten Darby som också har haft ett våldsamt förflutet.
Det visar sig att även hennes förövare inte har kunnat glömma henne.

Det är välskrivet och spännande och som alltid, bra personbeskrivningar.
Men boken är lite väl lång med 571
Boken börjar verkligen bra och griper tag i en direkt. Den börjar med berättelsen om Zane och Britts barndom med en pappa som misshandlar. Zane står upp för sin mamma som har blivit så normaliserad av misshandeln att hon tror det är kärlek. Han skyddar även sin syster Britt. Dessa delar är väldigt väl skrivna och man blir verkligen berörd. Vi får sedan följa Zane och Britt som vuxna och då tycker jag att boken tappar lite av det grepp den hade mig i. Då träffar Zane Darby som anlägger trädgårdar och det handlar mycket om hennes arbete. Jag hade önskat att boken hade fortsatt som den började. Det är dock en bra och läsvärd bok.
Det är faktiskt första gången som jag läser något av Nora Roberts otroligt nog men jag blev absolut inte besviken. Snarare positivt överraskad! Hon skriver med ett enkelt språk, på ett klokt sätt och med många känslor och bra beskrivningar. Jag blev förvånad över hur mycket handling boken hade, när en bok vanligtvis känns som den är slut fortsatte Roberts handling och den blev ändå aldrig sämre. Den är ganska lång men jag ville alltid bara fortsätta läsa. Det är en fin, glad och hemsk historia och karaktärerna är grymma. Jag älskar hur stark Darby är, en inspirerande powerwoman.

jonssonsbookworld.blogg.se
Förövarna (spänningsroman)
Av Nora Roberts

Efter att i år ha levt i ständig skräck för sin misshandlande far och undfallande mor lyckas Zane och Britt ta sig bort från huset och får ett kärleksfullt hem hos sin moster Emelie.
Många år senare släpps pappan Graham ur fängelset och börjar hämndlystet leta efter sina barn och efter dem som hjälpt och tagit hand om dem under åren.
Historien skruvas ytterligare av att Zanes flickvän har en våldsam exmake i bagaget som också är på krigsstigen och vill ha hämnd för inbillade oförrätter.
Boken är lättläst och spännande.
Som i de flesta Nora Roberts romaner så är världen väldigt svart/vit. Människorna är väldigt goda eller väldigt onda, väldigt vackra och duktiga och har ett sjuhelsikes driv i allt dom gör vilket kan bli lita tröttsamt men gillar du Nora Roberts så ska du absolut läsa denna också.
Spännande och bra bok. Svår att lägga i från sig. En av mina favorit författare. En bok jag skulle kunna läsa fler gånger
Detta är en författare som imponerar på mig, hon har skrivit flera hundra böcker och hon lyckas hitta nya storys, karaktärer och miljöer - Grymt! Jag har läst en del av hennes böcker och jag har nog aldrig blivit besviken och denna bok är inget undantag.

Boken handlar om Zane och Britt, dom är syskon och lever bakom stängda dörrar i en ständig skräck av terror och misshandel från sin pappa. Att läsa om detta är otäckt och skrämmande och det gör ont i hjärtat för även om detta är en påhittad historia så vet man att tyvärr så är detta en verklighet för många barn. I boken får vi följa syskonen i deras liv tills de blir vuxna, genom, skoltiden, kärleken, arbeten, vänner och smärtsamma minnen.

Från bokens första sida var jag fast och jag kunde inte sluta läsa. Trots att boken nästan är på 600 sidor så är den lättläst. Jag tycker att den har fantastiskt målande beskrivningar av både miljöerna och karaktärerna. Boken har ett bra driv framåt, den är spännande, otäck och stark men den har också inslag av vänskap, familjeband, kärlek, humor och dramatik. Dock finns det ett minus - jag slukade boken fram tills det var en fjärdedel kvar, här tyckte jag boken hade ett slut men då kommer det in en ny story, även om den hänger ihop med resten av boken så kändes den lite onödig och överflödig. Jag tycker boken hade blivit en fullpoängare om den slutat efter tre fjärdedelar.
Nora Roberts gör det igen. En bok med spänning, kärlek och natur vävs samman och blir en fantastiskt bra bok. Om man är intresserad av trädgårdsarbete är det ett pluss med denna bok då hon ingående pratar om upplägg av trädgårdar och växter. Med många starka karaktärer vävs dåtid och nutid ihop. Den är en spännande bladvändare som får en att ligga vaken på nätterna. Vad man ska vara beredd på som jag upplever många av hennes böcker är så är de lite förutsägsbara dvs man vet oftast redan vem. Men även det lyckas hon få en att fundera över i denna boken.
En bok som griper tag i en från sida ett. Man sitter med hjärtklappning , samtidigt så vill man sluta läsa för att den inte ska ta slut. En hemsk historia om en kvinnas liv och hur en människa kan vara så grym mot en annan , att ta kontroll på det viset. Hur en person kan bli så besatt att man måste kontrollera och inte ha ett eget liv. Man gråter och vissa stunder skrattar med boken. En författare som skapar liv med sina ord.