Sommaren jag blev vacker

The Summer I Turned Pretty
Bok av Jenny Han
Av författaren till den hyllade Till alla killar jag har gillat-trilogin som nu är filmaktuell på Netflix. Belly lever för somrarna. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något händer på sommaren. Vintern är bara en transportsträcka till nästa sommar, när hon får återvända till huset vid havet, till Susannah, och viktigast av allt: till Jeremiah och Conrad. Killarna som hon har vuxit upp med, som var hennes första förälskelser och allt däremellan. Belly älskar alla deras knäppa traditioner och det faktum att allting alltid är sig likt i sommarhuset, att ingenting någonsin förändras. Förrän nu. När Belly kliver ur bilen vid huset känns det som att komma hem, men samtidigt är något annorlunda. Och under en sommar, en fruktansvärd och underbar sommar, förändras plötsligt allt. Sommaren jag blev vacker är första delen i Jenny Hans älskade Sommarserie. "Romantisk och förkrossande äkta." School Library Journal    
WOW vilken Fantastisk läsupplevelse det här var! Helt omöjligt att lägga den ifrån sig; samtidigt som jag Inte vill att den skulle ta slut! Rekommenderas varmt!

Det här är den första boken i romantrilogin "Sommarserien". Jag hörde för första gången talas om serien när den skulle komma som tv-serie. Hade inga riktigt förväntningar innan jag började läsa men Oj vilken Fantastisk läsupplevelse det blev!

Vi får träffa Belly när hon tillsammans med sin mamma och bror reser till mammans bästa vän Susannahs sommarhus. Här har Belly varit varje sommar sedan hon låg i sin mammas mage. I huset finns även Susannahs båda söner Conrad och Jeremiah. Bellys relation med bröderna har varierat under årens lopp och då speciellt relationen med äldsta brodern Conrad.

Men det här året som vi får följa med i nutid då fyller Belly femton år och det är sommaren som hon blir vacker. Även i ögon som hon så länge önskat men pågrund av olika omständigheter inte blir riktigt vad hon väntat sig eller för den delen hoppats på...

Jag hade "bara" läst halva boken när jag beställde del två och tre; fattar inte hur jag ska kunna vänta tills de dyker upp?! Men det här är en bok som jag verkligen kan rekommendera om du vill försvinna bort en stund...
En härlig feelgoodbok med sommarkänsla. Den handlar om Belly som lever för somrarna i sommarhuset vid havet. Här har hon tillbringat alla sina somrar med sin mor, bror, moderns bästa vän och hennes två söner. Den här sommaren förändras dock allt. En varm och fin historia om vänskap, kärlek och att växa upp.
Denna bok gör mig 12-15 år igen och jag har inget annat att tänka på än boken jag har i mina händer, och dess underbara karaktärer. Får mig att minnas mina favoriter från (host) 90-talet. Så fin, rolig, kärleksfull och... mysig.
En riktig somrig story, perfekt strandläsning. Massa romantik, tånårslivet, obesvarad kärlek ....allt vad tonåren hör till. Men tyvärr inte i min smak, lite barnslig.
Sommaren jag blev vacker, Ingen sommar utan dig och Sommaren för evigt av Jenny Han.
Belly har i hela sitt liv tillbringat somrarna vid havet tillsammans med sin familj och sommarfamiljen Fisher. Hon växer upp med den tryggheten men en sommar förändras allt och inget är så enkelt längre. Dessutom slår kärleken till men den visar sig kluven, är det Conrad eller Jeremiah hon är kär i??
Vilka sommarböcker!! Man har verkligen sommarlängtan när man läser de här böckerna. Och man dras med i historien och den är så fin samtidigt som svärtan finns där hela tiden. Men ska du bara läsa 3 böcker i sommar så är det dessa 3 du ska läsa!!!
Tonårsromantik, tonårsdrama och en helt del allvar i en mysig blandning. Underbar läsning för den som är i tonåren men lika underbar för den som uppskattar YA även i vuxen ålder.