Så lärde jag mig att älska min kropp

Linda-Marie Nilsson

När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.

Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Eller när hon listar "50 saker som tjocka är trötta på att höra".

Att hennes budskap behövs är det många som vittnar om. Bland hennes många fans hittar vi de unga tjejerna som inte vågar klä om på gympan men även äldre kvinnor som aldrig visar sig i baddräkt på stranden. Föräldrar söker också hennes råd kring hur de ska prata kroppsideal med sina barn.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Mindre

När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Så lärde jag mig att älska min kroppSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113084602
Så lärde jag mig att älska min kroppSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113088747
Så lärde jag mig att älska min kroppSvenska - E-bok
ISBN: 9789113088723
Så lärde jag mig att älska min kroppSvenska - Pocket
ISBN: 9789113093093
Det här kan vara det årets viktigaste boksläpp, med tanke på Linda-Maries budskap att alla storlekar är lika vackra. Boken gick fort att läsa och hon berättar om sin egen resa om hur hon har lärt sig att älska sig själv samtidigt som hon delar med sig av tips och det finns inspirerande citat i den också. Det handlar inte om att det är ”fel” på någon person för att hen avviker lite från normen, utan snarare om att vi ska lära oss att acceptera både oss själva och andra för de vi är. Om det är en bok jag rekommenderar er alla att läsa i år så är det denna.