Alla de stillsamma döda

Bok av Anna Jansson
Efter att ha vaknat i ett smärtsamt mörker med en mörbultad kropp och en död man bredvid sig blir Maria Wern kontaktad av den döde mannens fru. Det hon har att förtälja avspisas av Marias kollega, men Maria kan inte låta bli att lyssna på sin magkänsla. Vad är en människa beredd att göra för att hämnas?
I andra boken om Maria Wern startar vi ännu en gång direkt med spänning. Varför är hon inlåst?

I denna bok får vi återigen se att allt inte är som det verkar vara. Vi får läsa om polisarbete och vardagshändelser som jobbiga grannar och andra händelser i denna bok. Jag gillar Maria Wern, en kvinna med styrka men ändå är hon inte övermänsklig.
Maria Wern vaknar i ett mörker, allt är mörkt och smärtsamt. Hennes kropp lider men uppfattar att hon inte är ensam i mörkret. När hon sträcker ut sin hand mot personen som är nära henne förstår hon att det är en död person. Kroppen är livlös. Snart blir Maria, som numera är kriminalinspektör, uppsökt av hustrun till en försvunnen man. Trots att Marias mindre sympatiska kollega avfärdat ärendet lyssnar hon på mannens fru och drivs sedermera in i en mordaffär driven av hämnd. Gärningspersonens behandling av sina offer är brutal, för att inte säga ”gory”. Polisen har mindre resurser än tidigare, men söker nu en brutal mördare.

En minst sagt spännande och ruskigt bra kriminalroman!