Engelsforstrilogin, #2

Eld

Fire
Bok av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan. Eld är andra delen i Engelsforstrilogin. Den första boken, Cirkeln, blev en stor succé bland både kritiker och läsare i Sverige. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på DN:s kritikerlista. "Jag blev fullständigt fucking knockad." Jonas Thente, Dagens Nyheter Cirkeln nominerades till Augustpriset med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser." Trilogin är såld till ett tjugotal länder.
Tragedierna i Engelsfors är inte glömde bland de utvalda, det har satt sina spår.
”Självmorden” och Max i komat har fått Engelsfors i dyster stämning. Elias mamma och pappa startar PE ( Possitiva Engelsfors ) och hjärntvättar nästan hela Engelsfors. Tjejerna misstänker att de tär magi inblandad i PE och de letar efter svar.

Nya mäktiga häxor dyker upp från rådet.
Rådet har regler som tjejerna måste anpassa sig efter. Det är inte lätt.

I denna del är det mörkare med mer magi och världens undergång är nära, inom 1år. Hur stoppar man demonerna? Vem är god eller ond? Vem kan man lita på?

Vem dör i denna bok?