Engelsforstrilogin, #3

Nyckeln

The Key
Bok av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras. Nyckeln är tredje och sista delen i Engelfors-trilogin. Cirkeln nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."
Svensk fantasy om ungdomar med hästkrafter och massor av relationsproblem - gulligt underhållande ungdomsbok serie som jag tror främst vänder sig till tonårs tjejer.
Sista delen av trilogin Engelsfors.

Världens undergång är närmare än någonsin. Flera stora tecken visar sig och för varje element som visar sig så är det ett steg närmare demonernas herravälde.

Cirkeln kan inte stänga porten påstår rådet och därför samlat mäktiga häxor att träna för att stänga porten.
Malo går med i den cirkeln i tron på att hjälp stänga porten vilken inte uppskattas av de utvalda.

De utvalda tror att de kan stänga porten om de hittar två till häxor om Malo kommer tillbaka. Vilka kan de vara?

Linneas rättegång närmar sig och hon mår otroligt dåligt i denna bok. Stressen och paniken med rättegången tär på henne.

Vanessa känner sig maktlös ovh vill hjälpa men Linne släpper inte in henne i sina tankar.

Annacarin har bara sin morfar kvar. Hon sjunger in i räven mer och mer och letar efter det som drar dom till skogen. Vad är det som räven och Annacarin hittar?

En dag kommer Nikolaus tillbaka med goda nyheter men är det verkligen goda?