Vem bryr sig?

Bok av Therése Lindgren
Efter fjolårets succébok om psykisk ohälsa är Therése Lindgren tillbaka med en uppmaning till oss alla att börja bry oss - om oss själva, hur vi lever, vad vi äter, och inte minst: om djuren. Djurrätt är en hjärtefråga för veganen Therése och hon skildrar här hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis blev vegetarian och vegan. Det är en personlig berättelse om ett uppvaknande och även en introduktion till ett djurvänligare liv. Okej, alla människor kanske inte vill bli veganer, men var och en kan hitta sin grej att engagera sig i. Det handlar om hur man vill leva sitt liv, vad som är viktigt för en själv. Klyschan stämmer ju: ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För allt hänger ihop, det gäller att ta ansvar och orka bry sig.
Författarinnan, youtubern och influencern Therése Lindgren har här skrivit en bok om djurrätt, veganism och hennes väg till att bli medveten om hur djuren behandlas och används inom mat-, mode- och turistindustrin, men även om husdjurens situation. Hon ger råd om hur man kan gå tillväga för att ändra livsstil från ett utnyttjande av djuren till att välja bort och istället välja till djurvänliga alternativ.

En sann äkta bok utan fördömande, en bok om hennes liv, hennes väg och hennes tankar varvat med fakta och med ett antal underbart vackra färgbilder i mitten av boken.

Rekommenderas!
Toppen som vanligt av Therese Lindgren. Fakta blandat med tankeställare. Riktigt bra bok, även för någon som inte har specialkost. Håller dock med om att språket hade kunnat vara mer välskrivet, då jag personligen tar talspråk i en bok som oseriöst.
Denna bok av Therese Lindgren får mig verkligen att tänka till extra om samhällets djuruppfödning och dess dolda och kringgående Mörka sidor.
Therese har skrivit boken om sin egen resa till att bli vegan.
Vad veganism är i tydliga former.
Många tankar, funderingar som hon svarar på och får mig att fundera på.
Hur djurens hemska i fångenskap, uppfödningar verkligen inte är ok i utlandet eller i Sverige.
Vill jag stötta uppfödarna? Sådana tankar växte i mig efter och under denna bok.
Therese skriver om veganism på ett bra och lättförståeligt sätt, hon slår hål på myter och presenterar intressant fakta. Var boken brister är framförallt i språket, jag får helt ärligt panik av att läsa någon skriva "haha" i något som är utformat som en faktabok. Dessutom är det talspråk, snarare än skriftspråk, som används i boken. Jag förstår poängen med det i och med att boken antagligen vänder sig mot en yngre, kanske inte lika läsvan publik, men som "vuxen" så hade jag föredragit om boken skrivits på ett mer seriöst sätt. Trots detta är boken läsvärd om man gillar Therese och hennes youtube-kanal och är lite nyfiken på veganism.