Händig man sökes

Bok av Jöns Hellsing
Året är 1985 och John lockas till den skotska skärgården efter att ha läst platsannonsen "Händig man sökes". Egentligen drömmer han om att bli författare och tänker att stugan som ligger vid havet är den perfekta platsen att skriva på. Men det dröjer inte länge innan han möter sin hyresvärdinna och skrivandet läggs på hyllan. Anna drar med John i lekar som gör att hela ön stannar upp.
Mysig feelgood med spänning.
Man får följa Lady Anna och Sarah och deras händelser på ön med en snygg snickare.
John är 28 år och lever på Londons gator. Mest för att han skäms inför sin mamma och hans enda önskan är att bli författare som sin pappa. En dag hittar han en platsannons med rubriken ”Händig man sökes” och han både söker och får jobbet vid godset i den skotska övärlden. En raddig fyrvaktarstuga är en perfekt plats att skriva boken på!

Godsets Lord och hans vackra svenska fru Anna, har svårt att få barn. Det tär på förhållandet. När hösten kommer och John kommer upp till öriket, far Lorden ner till London för alla affärer han måste sköta därifrån. Anna stannar kvar på godset. Hon ser en möjlighet att ta vara på hantverkaren Johns händiga händer till mer än bara renovera fyrvaktarstugan. Hon förför honom och ger honom i uppgift till att uppfylla fem hemliga drömmar hon bär på.

Det är hett. Det är på gränsen och det är inte enkelt för en engelsman att komma in i gemenskapen på den skotska landsbygden. Det blir lite fel i kommunikationen och ryktena går snabbt.
När Anna hittas död i sin säng, så går alla spår till John.
Men är det inte en lite för enkel utväg?

Boken är bitvis småseg, lite lång, men den är bitvis väldigt rolig.
Upplyftande med en feelgoodbok som inte väger på en ung tjej. Annorlunda.
Den här boken verkade lite intetsägande i början, men oj vad det blev svårt att pausa läsningen för att sova. Den blev mer och mer spännande att följa och den slutade helt oväntat. När boken var slut ställde jag mig i kö på biblioteket för nästa del i trilogin. Nu är jag mitt i den andra delen och den är lika spännande. Börja läs om den händige mannen. Du får en härlig läsupplevelse!!