Jana Berzelius, #2

Vita spår

Marked for Revenge
Bok av Emelie Schepp
Det här är den andra boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Den första boken såldes i över 100 000 exemplar bara i Sverige. Boken släpptes år 2015 och det är en deckare som utspelar sig i och omkring den östgötska staden Norrköping där flera läsare kan känna igen sig i miljöbeskrivningarna.
Kriminalroman nummer två om åklagare Jana Berzelius börjar med att en ung tjej hittas död när hon använts som "bodypacker" för att smuggla in kokain till Sverige. Därefter blir fallet bara mer och mer komplicerat. Precis som i första boken blandas Jana personligen in i en stor del av fallet. Tyckte mycket om boken men tycker det börjar bli orimligt hur mycket Jana själv kan ställa till med utan att någon upptäcker det. Men alla andra karaktärer gillar jag mycket och storyn är spännande, hemsk och intressant. Ser fram emot nästa bok i serien!
Spännande deckare som är fristående och är en i en lång serie. Just denna är min favorit för att den är mest spännande och händelserik. Dessutom kommer man huvudpersonerna närmare och spänning dramatik och överraskande händelser råder det ingen brist på.
Ännu en spännande deckare av Emelie Schepp, en stark uppföljning till Märkta för livet. Jag gillar att boken inte bara har en story, det gör den svår att lägga ifrån sig. Man fortsätter följa Jana och hennes kamp för att skydda sitt förflutna men samtidigt jobba som åklagare, tycker det är kul när det inte finns en klassisk ond eller god sida. Kan verkligen rekommendera att läsa den, men läs böckerna i ordning!
I den här boken hittas en kvinna plötsligt död i ett stillastående X2000-tåg på Norrköpings centralstation. Hon har blivit sedd tillsammans med en annan kvinna men denne är försvunnen. Förundersökningsledare för fallet blir Jana Berzelius. Men allt blir inte som hon förväntar sig utan istället tvingas hon möta sitt mörka förflutna. Alla misstankar riktas mot en man som Jana helst vill glömma. Denne man vet allt för mycket om henne redan. Om hon inte lyckas hitta honom finns risken att hon förlorar allt.

Det här är en bok man gärna sträckläser! Den har allt en deckare behöver, utan att den är allt för blodig eller otäck att läsa.