Hemligheternas skafferi

Bok av Caroline Säfstrand

Ina och hennes man Erik lever ett till synes harmoniskt liv tillsammans. Men när Ina får veta att hon bär på en obotlig sjukdom tar hon sig tillbaka till barndomsön Ven för att söka efter svar på ouppklarade frågor. Varför minns hon inte sina år på ön? Vad hände egentligen den där dagen när hon var sex år gammal? Svaren hon finner lämnar hon efter sig som ledtrådar i ett korsord.

Ett halvår senare kommer Erik till ön för att uppfylla Inas önskan om att lösa korsordet. För varje ord han fyller i kommer han inte bara närmare hennes sanning, utan också sin egen. På ön möter han en udda skara människor. Hundraåriga Signe som lever med sina uppstoppade djur, excentriska Liv som driver krogen Hemligheternas skafferi och Maj som på ett mystiskt sätt vunnit en vistelse på ön, utan att ha tävlat.

Det visar sig att de alla finns nämnda i Inas korsord och att rutorna avslöjar sanningar som förändrar allt.

Hemligheternas skafferi är Caroline Säfstrands tredje roman. Hon har tidigare utkommit med Om du bara visste (2013) och Tiden läker inga sår (2015).

Mindre

Ina och hennes man Erik lever ett till synes harmoniskt liv tillsammans. Men när Ina får veta att hon bär på en obotlig sjukdom tar hon sig tillbaka till barndomsön Ven för att söka... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Hemligheternas skafferiSvenska - Pocket
ISBN: 9789176795330
Hemligheternas skafferiSvenska - E-bok
ISBN: 9789176791936
Hemligheternas skafferiSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176791929
Hemligheternas skafferiSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176793701
Betyg 5
Jag vill flytta till Ven, äta god mat på den lokala restaurangen och cafét, handla i lanthandeln, cykla och bada...

Det är en sorglig, lycklig och härlig bok. Man lever sig in i boken och läser sida efter sida, den får inte ta slut än! I början var det lite svårt med dåtid och nutid men man fastnade fort.

Välskriven, underbar och jag vill fortfarande flytta till Ven....
Jag vet inte om man kan kalla denna för en feelgood för den innehåller ganska mycket tråkigheter. Men den är välskriven och på ett fiffigt sätt, varann kapitel är det om Erik och Nutid och sedan om Ina och Dåtid, även om det bara ett års skillnad.
Ett himla bra driv som gör att man bara måste läsa vidare. Läs den.
Det här är en stark och berörande bok som gör att man gärna vill besöka Ven.
Det är en berättelse om hemligheter och svek men också om hopp och nystart. Jag tyckte det var berörande och stark läsning och karaktärerna är verkligen unika. Det var många starka livsöden i denna bok.
Jag tycker den här boken skildrar så väl att vi alla bär på en historia som påverkar oss och vårt beteende. Ina minns inte sin barndom men hela hennes liv har påverkats av de starka händelser hon gick igenom som liten. Hon har aldrig kunnat formulera det, men när hon får tillbaka sina minnen kan hon också se hur hennes barndom faktiskt format henne genom livet.
En läsvärd och underhållande bok som varmt rekommenderas.