Hemligheternas skafferi

Bok av Caroline Säfstrand
Mitt i livet får Ina ett fruktansvärt besked som tvingar henne tillbaka till sina rötter. På barndomsön Ven, bland rapsfält och backsvalor, försöker hon komma till rätta med sitt livs många ouppklarade frågor. Svaren hon hittar lämnar hon efter sig som gåtor i ett korsord. Sex månader senare har hon gått bort. Eftersom Ina har lyckats dölja sin sjukdom blir hennes plötsliga död svårbegriplig för omgivningen. Hennes man Erik är förkrossad av sorg och i ett försök att förstå vad som hände tar han sig till Ven, den sista plats Ina besökte innan sjukdomen började ge sig tillkänna. På ön möter han en en udda skara människor. Hundraåriga Signe som lever med sina uppstoppade djur, excentriska Liv som driver öns krog Hemligheternas skafferi och Maj som på ett mystiskt sätt vunnit en vistelse på ön, utan att ha tävlat. Erik försöker till en början värja sig mot den brokiga gruppen människor, men allt eftersom lättar han på sitt pansar. Snart visar det sig att de alla finns nämnda i Inas korsord. Ruta efter ruta avslöjar sanningar om deras liv som de trodde låg djupt begravda.
4 utgåvor
Välj utgåva
Hemligheternas skafferiSvenska - Pocket
ISBN: 9789176795330
Hemligheternas skafferiSvenska - E-bok
ISBN: 9789176791936
Hemligheternas skafferiSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176791929
Hemligheternas skafferiSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176793701
Jag vill flytta till Ven, äta god mat på den lokala restaurangen och cafét, handla i lanthandeln, cykla och bada...

Det är en sorglig, lycklig och härlig bok. Man lever sig in i boken och läser sida efter sida, den får inte ta slut än! I början var det lite svårt med dåtid och nutid men man fastnade fort.

Välskriven, underbar och jag vill fortfarande flytta till Ven....
Jag vet inte om man kan kalla denna för en feelgood för den innehåller ganska mycket tråkigheter. Men den är välskriven och på ett fiffigt sätt, varann kapitel är det om Erik och Nutid och sedan om Ina och Dåtid, även om det bara ett års skillnad.
Ett himla bra driv som gör att man bara måste läsa vidare. Läs den.
Det här är en stark och berörande bok som gör att man gärna vill besöka Ven.
Det är en berättelse om hemligheter och svek men också om hopp och nystart. Jag tyckte det var berörande och stark läsning och karaktärerna är verkligen unika. Det var många starka livsöden i denna bok.
Jag tycker den här boken skildrar så väl att vi alla bär på en historia som påverkar oss och vårt beteende. Ina minns inte sin barndom men hela hennes liv har påverkats av de starka händelser hon gick igenom som liten. Hon har aldrig kunnat formulera det, men när hon får tillbaka sina minnen kan hon också se hur hennes barndom faktiskt format henne genom livet.
En läsvärd och underhållande bok som varmt rekommenderas.