God jul

Bok av Jonas Karlsson
Utspelar sig i juletid i ett kommunhus där man trots varsel, nedskärningar och utan någon budget har bestämt att man ändå vill sprida julstämning till invånarna och de startar upp ett projekt med julpynt. Det visar sig vara mer prövande än vad de först trott och samarbetet mellan kollegorna sätts på prov.
Underbar historia om en kommun som vill uppmärksamma julen lite extra (och marknadsföra kommunen), helst till nollbudget, och kommer på idén att skriva god jul med adventsljusstakar i fönstren på kommunhuset. Vi får följa med på möten, mailutskick, förhandlingar, mer eller mindre tydliga konflikter, och igenkänningen är hög för den som jobbat i offentlig förvaltning. Vansinnigt roligt och pricksäkert!
Lättläst och snabbläst julig berättelse av Jonas Karlsson. Författarens igenkännbara röst läste historien i mitt huvud för mig vilket alltid är trevligt när man känner väl till författarens muntliga och skriftliga språk. En dramaturgisk kurva till berättelsen kan lätt urskönjas med upptrappning och med ett lite oväntat slut. Rogivande att läsa dagen/dagarna kring jul.
Den här lilla boken handlar om ett julprojekt i ett kommunhus.

Planen är att sätta upp adventsljusstakar så att det utifrån bildas orden "God jul". Detta kanske inte låter som ett speciellt svårt projekt, men skenet bedrar. Missförstånd och samarbetssvårighetet finns överallt.

Detta är en smålustig liten bok att roa sig med i juletid. Kanske framför allt för kommunalanställda...
I god jul får man följa en grupp ur personalen i den lilla stadens kommunhus som trots ett svårt ekonomiskt läge vill skapa julstämning och gemenskap genom ett meddelande på fasaden med hjälp av ljusstakar som placeras ut i bestämda fönster. Samarbetet i huset blir inte så lätt som de tror och de stöter på svårigheter. Slutet har en oväntad twist. Lättläst och trevligt, men ingen större läsupplevelse.
En bedårande julberättelse full med igenkänning för alla som gjort ett grupparbete i skolan eller projekt med kolleger. Det närmar sig jul och i kommunhuset tycker man det vore trevligt med någon slags pynt - men det är inte lätt att komma överens.