Livet är en fest

Bok av Sara H. Olsson
Strax norr om Hallavik ligger det lilla området Hallvetet. Här bor Klarne Karlsson, en äldre ungkarl som kör flakmoped och har massor av åsikter om allt här i världen som han dock inte vågar uttrycka högt. När grannen och bäste vännen Verner råkar ut för en olycka och dör vänds Klarnes liv upp och ner. Verners hus säljs och Klarne är orolig för vad de nya ägarna ska göra med byggnaden. Nina och Johanna köper det gamla huset i Hallvetet för att förverkliga Johannas dröm om att driva ett hotell. För att luska ut vad som försiggår tar Klarne hjälp av den sjuttonårige raggaren och EPA-ägaren Rikard. När han smyger i buskarna i bara träskor och jeansjacka förstår Johanna att han är där för att spana på dem och drar några lögner om vilken typ av verksamhet de ska ha i huset. Klarne blir mer och mer förtvivlad då han tror att det ska startas en »sexklubb för gays« i det lilla området. Livet är en fest är en lättsam historia om fördomar, konsekvenser och missförstånd. Om att skilja på vad som är rätt och fel, och att välja rätt väg. SARA H. OLSSON debuterade med romanen Du glädjerika sköna 2017. Livet är en fest är hennes tredje roman.
Underhållande historia om en liten småstad förutfattade meningar, raggare och tonårskärlek och svek!
Det finns även en älg med keps och en man i guldbyxor!
Jag lyssnade på den och den var perfekt att lyssna på i bilen, den gav mersmak!
En riktig rolig och mysig bok. Igenkänningsfaktorn är hög och skrattet nära till hands. Man måste gilla en viss typ av genrer för att uppskatta den här typen av böcker
Förbered er på skrattkramp om ni ska läsa den här boken. Nina och Johanna har bestämt sig för att öppna ett vilohem tillsammans. De hittar ett perfekt hus för verksamheten i Hallvetet. I den här boken för man möta den nyfikne grannen Klarne som värvar en annan grannes 17-åriga son som spion. Klarna har redan från början sin uppfattning klar då han ser att det är två kvinnor som köpt huset. Självklar är de gays och tänker bedriva en porrklubb i huset. Det är ingen villfarelse som Johanna försöker att ta ur honom. Jag känner igen det där med nyfikna grannar som skapar sig en bild i sin ensamhet, nämner det till någon och får det till att det är den andre som har berättat det för första grannen och så blir det bara tok. Spekulationer som blir sanningar. Men underhållande är det.
En rolig och mysig bok om karaktärerna i byn Hallvetet.Jag kommer på mig själv med att le och nicka igenkännande.Måste läsas.