Brutna ben och brustna hjärtan

Bok av Maria Ernestam
Lisbeth tror att allt ska bli enkelt när hon lämnar Stockholm och bosätter sig på västkusten i den lilla byn Frillesås. Där arbetar hon som lärare och lever sitt liv som singel. Men saker från hennes förflutna gör sig plötsligt påmind och helt plötsligt vill alla ha någonting av henne.
En Feelgood bok i julanda som inte känns som andra julböcker. Lisbeth jobbar som lärare i en skola men då en nyanställd ska ta över några av hennes lektioner pratar hon till sig en utbildnings resa till alperna. Problemet är bara att hon inte alls har varit med i juniorlandslaget i slalom som hon har påstått så för att hon ska ta sig ur situationen kommer hon till flygplatsen i gips och ljuger ihop en historia om ett benbrott. Parallellt med det är hennes syster gravid och vill föda hemma. Julaftonstraditionerna bryts då julmiddagen ska vara redan kl 11. Hon måste bryta upp köket och hennes ex börjar söka upp henne igen. Hur ska hon ta sig ur allt detta och hur blir julafton tillslut?
En komisk händelserik bok som får en att le och skratta.
Lisbeth 38år är lärare och trivs med sitt jobb fram tills den dagen då rektorn ville göra skolan till en skola med skidutbildning och då behövs en ny lärare med skidutbildning vilket skulle ta bort en del av Lisbeths idrottslektioner och en del av sin befattning. Hon ljuger att hon har tävla i skidor förut och får följa med rektorn och den nya skidlärare till Österrike för en utbildning.
Hon vill åka med kan inte stå på skidor. Läs om hur Lisbeth löser detta, hur hon får problem med unken lukt i köket, ett ex, bästa kompisens dotters brott och en höggravid syster.
En charmig må bra julbok. Om ensamheten och om vänskap om kärlek och önskningar. Vi möter Lisbeth och följer henne veckorna innan jul. Riktig mysig bok att läsa i juletiden!
En underbar julbok som verkligen beskriver hur allt med julens förberedelser kan te sig. Vi får följa Lisbeth i hennes tillvaro som singel i jakt på kärlek och försök att finna sin plats i sin familj. Mycket mysig bok!
Boken handlar om Lisbeth som arbetar inom skolans värld. Hon bor lite för sig själv och hamnar i ett virrvarr av känslor lagom inför jul. Det leder till en oväntad resa, en krock med sin fd och nya bekantskaper som kommer in i hennes liv. En hjärtevärmande feel good bok som passar perfekt att läsa i väntan på julen!
Lisbeth bor i ett lite torp bära havet, har lämnat storstaden bakom sig, likaså sitt ex. Hon jobbar som lärare och trivs som fisken i havet när en dag en landslagsskidåkare kommer oxh hotar hennes lärartjänst. Hon kastas in i en komisk lögn som leder till en resa, en träff med de gamla exet, en gravid syster samt en hantverkare.

En riktigt fin feelgood bok som passar perfekt inför jul.
Detta är en bok inom genren feelgood som innehåller mycket julstämning. Lisbeth bor i ett litet samhälle på Västkusten och arbetar inom skolans värld. Boken innehåller både dråpligheter och romantik. Den är lättsamt skriven och med både värme och humor.
Möt Lisbeth - kvinnan som jobbar som lärare och har ett hus vid havet i Frillesås. Hon tycker att livet är lite kämpigt som singel, efter att ha lämnat killen hon tänkt skaffa barn med. Vi får följa med Lisbeth veckorna före jul när skolans rektor vill ta bort timmar för Lisbeth, gamla pojkvännen dyker upp, hon får en läcka i köket och till råga på allt vill hennes syster föda sitt fjärde barn hemma. Glöm heller inte att släktens stora julbord ska serveras redan klockan elva på julafton. En enda soppa och Lisbeth trasslar in sig i det ena bekymret efter det andra.

En riktigt mysig och lättläst feelgood-bok! Skönt att blanda de tunga ämnena med mer lättsamma. Jag älskar att följa med in i Lisbeths värld, allt snurrar till sig men man vet ändå att till slut löser det mesta sig så bra det går. Tänk om det kunde vara så i verkligheten också! Välskriven och charmig. Och vem gillar inte att få lite julfeeling när hösten och mörkret smyger sig på.
Det här är en riktigt feelgood-roman som bjuder på härlig julkänsla. Boken utspelar sig i Frillesås på västkusten där bokens huvudkaraktär Lisbeth jobbar som lärare. Lisbeth flyttade dit från Stockholm när hon äntligen lyckades bryta upp från ett destruktivt förhållande.

Lisbeth har, precis som många andra, väldigt svårt för att säga nej till de personer som står henne nära. Det gör att man lätt kan identifiera sig med henne och känna med henne när olika situationer uppstår.
Hon trivs helt okej på landet i Frillesås men när saker från hennes förflutna börja göra sig påmind blir valen inte helt självklara.

I Lisbeths liv händer det hela tiden någonting vilket gör att man som läsare också hela tiden är beredd på att det snart kommer något nytt. Man hinner inte riktigt landa i varje enskild händelse vilket gör att boken inte kommer upp i toppbetyg.
Däremot gillar jag författarens sätt att skriva och berätta. Det är ett roligt språk som används, händelserna är detaljerade och känslorna är djupa.
Det är verkligen en bok som jag kan rekommendera i juletider!
I början störde jag mig lite på Lisbeths karaktär, men ett par kapitel in så började jag gilla den. När Lisbeth drar en vit lögn för att få följa med på utbildningen i alperna så får hon hjälp av läkaren att tillverka ett gips till benet som hon kan ta av. På så sätt så behöver hon inte avslöja att hon inte alls var med i juniorlandslaget i skidor. Frågan är bara vem som vinner hennes hjärta, är det exet Harry, bekanta Jan eller hantverkaren Tobbe? Och hur blir det med julfirandet? Jag gillade att det trots att det är en julbok så är den inte sådär rosenskimrande som många andra julböcker är utan den tar upp lite allvarligare saker också.