Mindfulness för losers

Bok av Christoffer Holst
Du kan ta tjejen ur Heta nätter, men du kan inte ta Heta nätter ur tjejen. Pamela Perssons liv är inte precis perfekt. Hon är 27 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i den jämtländska byn Solvik. Jobbet på frisörsalongen Hot Clip ger varken nog med pengar eller stimulans och alla människor i byn, inklusive hennes gamla tjejkompisar, ser ner på henne efter hennes medverkan i dokusåpan Heta nätter. När Pamelas största intresse i livet, den amerikanska skådisen Wade Crust, är på väg till Stockholm för en filminspelning ser Pamela sin stora chans. Hon måste fly från allt som är mörkt i Jämtlands skogar till allt som glimrar i storstaden. I Stockholm träffar Pamela den mopedåkande muskelbyggaren Sebbe och den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria. Samtidigt som det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper allt hon lämnat i Solvik tätt inpå. Och frågan är vad Pamela egentligen letar efter? Mindfulness för losers är en romantisk komedi om att lämna det trygga för att hitta hem på riktigt. Om mopedåkning i storstadsnatten, amerikansk drömkärlek och rätten till att få vara precis den man är, utan ursäkter. Christoffer Holst debuterade 2015 med Mitt hjärta går på.
Mindfulness för losers
Av: Christoffer Holst
Utgiven hos: Bokfabriken

Tack snälla Bokfabriken för recex

Jag tyckte allt gick lite väl lätt för huvudkaraktären genom hela boken. När man trodde hon fuckat upp totalt, så löstes problemet förvånansvärt lätt. Att hennes föräldrar behandlade henne som ett litet barn störde jag mig mycket på. Jag hade svårt att fastna för karaktärerna.

Men vissa ställen fick mig att dra på smilbanden och andra fick mig att dra skömskudden över huvudet med hettade kinder. Jag kände igen mig i Pamelas tänk att bara man flyr det lilla samhället så finns all räddning i storstaden.

2⭐
Plockade upp boken för att jag älskade författarens debutroman. Tyvärr gillade jag inte alls denna. Boken var väldigt annorlunda och tilltalade mig inte alls. Kunde inte relatera till huvudkaraktären på något plan och även om hon skulle vara 27 år kände hennes mognasgrad vara på samma nivå som en 15 åring.