Tiggaren

Emma Sköld, #5
Bok av Sofie Sarenbrant
I Stockholm går en psykopatisk seriemördare lös och offren är de stackars tiggarna som går runt på gatorna. Polisen försöker stoppa alla morden, men prioriteten ligger knappast på att få stopp på en seriemördare som mördar personer som någon knappt bryr sig om. Men kriminalinspektör Emma Sköld tar sig an fallet, då hon ser människovärdet.
14 utgåvor
Välj utgåva
TiggarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188171122
TiggarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789187885341
TiggarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789188171115
TiggarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789187885334
TiggarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188171092
TiggarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188345684
TiggerenDanska - Pocket
ISBN: 9788771808742
TiggarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789187885358
Die Tote und der PolizistTyska - Okänt
ISBN: 9783963980237
TiggerenDanska - Inbunden
ISBN: 9788771596717
Die Tote und der Polizist : ThrillerTyska - Pocket
ISBN: 9783352009167
TiggarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188171917
De AdertonSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188345455
En bok där spänningen höjs för varje sida man vänder. Kanske visar den en verklighet som finns bland oss idag. En bok väl värd att läsa.
Tiggaren var en väldigt bra bok. Som lyckades hålla spänningen genom hela boken. En riktig bladvändare. Med fokus på Emma Sköld samt hennes pappa som man inte fått veta så mycket om i det tidigare böckerna om Emma Sköld.
Den 5e delen om Emma Skiöld. Alla delar kan läsas fristående men man lär känna karaktärerna bättre och på djupet om man läser hela serien i kronologisk ordning.

I vanlig ordning är det mycket som händer runt och i huvudkaraktärerna.Tiggaren börjar där Sal73 slutar.
Det är mord på utländska tiggare och Emma är ute efter hämnd på sin chef Gunnar.

Boken har ett snabbt tempo och svår att lägga ifrån sig.Vill man ha en bra spänningsroman är denna bok ett utmärkt val.
En seriemördare är lös på Stockholms gator och vad ingen vet är att det i själva verket är poliser som är mördarna. De vill så ihjäl så många tiggare från Rumänien som möjligt. Det ska skrämma tiggarna från att komma till Sverige. De vill helt enkelt få stopp på tiggerierna. Men någon som gömmer sig i skuggorna vet trots allt att det är poliser som ligger bakom allt. Hon kommer inte att ge sig innan de skyldiga åker fast.

I samma veva som de tre poliserna ger sig på rumäner tar vänner och familj farväl. Det sker i kyrkan. En älskad kollega, mor, dotter och syster har förlorat sitt liv. Hon, kvinnan, var polis. Emma Sköld, huvudpersonen i boken, har förlorat mot det onda. Men det visar sig att flera av de sörjande inte kan ta sig från minnesgudstjänsten fort nog. De vill till viss mån hitta den som mördade kriminalinspektör Emma Sköld, men vissa vill också något helt annat.

Vad jag tycker om boken
Bokens korta men spännande kapitel gör det till en sådan som man helst inte lägger ifrån sig. Man vill bara läsa ett kapitel till. Det här är den sjunde boken i serien om Emma Sköld och tempot är högt. Handlingen i boken går inte alltid som man som läsare har tänkt sig. Ibland går det mot ett positivt håll, ibland åt ett negativt. Den här boken har inte alls samma karaktär som de tidigare i serien. Här är handlingen mörkare och allvarligare. Temat är tufft och mycket omdiskuterat i svensk media. Här tar författaren upp vad polismakten och rättsväsendet kan göra om makten hanteras på fel sätt. Boken har en tyngd som väger även flera timmar, rent av dagar efter att man läst ut den.

Det här är en bok, som utan att egentligen beskriva karaktärerna, gör dem levande och djupa. Både deras positiva och negativa sidor, liksom deras känslor kommer upp till ytan utan att man som läsare egentligen märker av det. Det här är en bok att leva sig in i och det rekommenderas att läsa den ostört. Trots att boken inte riktigt blir otäck i bemärkelsen hemska detaljer och massor av blod kan det trots allt gå några kalla kårar nedför ryggraden när man läser den. Man vet aldrig vad som komma skall och liksom huvudpersonerna i boken kan man inte veta säkert om det går att lita på vad som verkligen sker.
En bra och spännande bok som även tar upp ett samhällsproblem. Dock var den lite svår att komma in i, men det är också några månader sen jag läste ut avdelning 73 och hade glömt lite hur den slutade. Men efter några kapitel så kom boken igång riktigt bra! Lagom långa kapitel som jag uppskattar.
Sofie Sarenbrant är duktig på att skriva och få med en i händelserna som är positivt. Ser fram emot att läsa följande böcker!