Emma Sköld, #5

Tiggaren

Bok av Sofie Sarenbrant
I Stockholm går en psykopatisk seriemördare lös och offren är de stackars tiggarna som går runt på gatorna. Polisen försöker stoppa alla morden, men prioriteten ligger knappast på att få stopp på en seriemördare som mördar personer som någon knappt bryr sig om. Men kriminalinspektör Emma Sköld tar sig an fallet, då hon ser människovärdet.
ÅH vad jag grät i slutet, det är det första jag har att säga. Den var så bra, så bra, så bra! Jag påmindes om varför Sofie har vunnit priser för sina böcker, det är solklart - hon är så jäkla bra. Duktig på att skriva, duktig på att skapa riktigt tydliga och intressanta karaktärer, som jag verkligen kan se framför mig. Duktig på att skapa rätt stämning och att skapa en O-lidlig spänning och därmed skapa en sju helvetes grym handling! Jag kan bara tacka och bocka, den här boken drog tillbaka min läslust. Och då har jag haft en lässvacka på flera år. Det säger någonting. Briljant Sofie!
Åh vilken höjdare till bok!!🙏👏

Sofie Sarenbrandt är en klass för sig att recensera, men boken höll hög standard hela vägen och man kan inte lägga boken ifrån sig.

Missa inte denna!

Boken inleds med Emmas begravning och det i sig är en sådan sorg att läsa då man har följt Emma i så många böcker!

Emmas pensionerade pappa (före detta polis) håller på med ett eget litet detektiv arbete för att förstå vad som egentligen hände när Emma kvävdes till döds på sjukhuset?

Emmas före detta kollega har fullt upp att få fast den kvinna som kvävde Emma samtidigt som flera Mord på tiggare tar sin början nattetid.

Emmas syster Josefin tar hand om Emmas bebis då hon har blivit föräldralös samtidigt som hon får en bätte kontakt med sitt ex.

Ja, allt detta och mycket mycket mer får du veta om du läser boken!

En av de bästa böcker som jag har läst.
En mycket bra bok . Där man får en inblick hur tufft våra tiggare har det.
Det finns en mördare i Stockholm som ger sig på tiggare. följa en tjej som blir förföljd och är nästa offer.
Händer mycket spännande i denna bok. Och man kanske på tiggare på ett annat sätt .
Rekommenderas för den som gillar deckare
"Tiggaren" tar vid där "Avdelning 73" slutade. Jag fick ont i magen av att lyssna på den. Genom "Tiggaren" fick jag även en annan syn på just tiggare från andra europeiska länder.

Delar av berättelsen kändes inte helt trovärdiga och i efterhand minns jag boken mest som en transportsträcka. Fast Sofie Sarenbrant skriver så pass bra att hon ändå lyckas hålla kvar mitt intresse tillräckligt för att få mig att lyssna klart på boken. Och ämnet är trots allt högaktuellt och viktigt!
En bok där spänningen höjs för varje sida man vänder. Kanske visar den en verklighet som finns bland oss idag. En bok väl värd att läsa.
Tiggaren var en väldigt bra bok. Som lyckades hålla spänningen genom hela boken. En riktig bladvändare. Med fokus på Emma Sköld samt hennes pappa som man inte fått veta så mycket om i det tidigare böckerna om Emma Sköld.
Den 5e delen om Emma Skiöld. Alla delar kan läsas fristående men man lär känna karaktärerna bättre och på djupet om man läser hela serien i kronologisk ordning.

I vanlig ordning är det mycket som händer runt och i huvudkaraktärerna.Tiggaren börjar där Sal73 slutar.
Det är mord på utländska tiggare och Emma är ute efter hämnd på sin chef Gunnar.

Boken har ett snabbt tempo och svår att lägga ifrån sig.Vill man ha en bra spänningsroman är denna bok ett utmärkt val.
En seriemördare är lös på Stockholms gator och vad ingen vet är att det i själva verket är poliser som är mördarna. De vill så ihjäl så många tiggare från Rumänien som möjligt. Det ska skrämma tiggarna från att komma till Sverige. De vill helt enkelt få stopp på tiggerierna. Men någon som gömmer sig i skuggorna vet trots allt att det är poliser som ligger bakom allt. Hon kommer inte att ge sig innan de skyldiga åker fast.

I samma veva som de tre poliserna ger sig på rumäner tar vänner och familj farväl. Det sker i kyrkan. En älskad kollega, mor, dotter och syster har förlorat sitt liv. Hon, kvinnan, var polis. Emma Sköld, huvudpersonen i boken, har förlorat mot det onda. Men det visar sig att flera av de sörjande inte kan ta sig från minnesgudstjänsten fort nog. De vill till viss mån hitta den som mördade kriminalinspektör Emma Sköld, men vissa vill också något helt annat.

Vad jag tycker om boken
Bokens korta men spännande kapitel gör det till en sådan som man helst inte lägger ifrån sig. Man vill bara läsa ett kapitel till. Det här är den sjunde boken i serien om Emma Sköld och tempot är högt. Handlingen i boken går inte alltid som man som läsare har tänkt sig. Ibland går det mot ett positivt håll, ibland åt ett negativt. Den här boken har inte alls samma karaktär som de tidigare i serien. Här är handlingen mörkare och allvarligare. Temat är tufft och mycket omdiskuterat i svensk media. Här tar författaren upp vad polismakten och rättsväsendet kan göra om makten hanteras på fel sätt. Boken har en tyngd som väger även flera timmar, rent av dagar efter att man läst ut den.

Det här är en bok, som utan att egentligen beskriva karaktärerna, gör dem levande och djupa. Både deras positiva och negativa sidor, liksom deras känslor kommer upp till ytan utan att man som läsare egentligen märker av det. Det här är en bok att leva sig in i och det rekommenderas att läsa den ostört. Trots att boken inte riktigt blir otäck i bemärkelsen hemska detaljer och massor av blod kan det trots allt gå några kalla kårar nedför ryggraden när man läser den. Man vet aldrig vad som komma skall och liksom huvudpersonerna i boken kan man inte veta säkert om det går att lita på vad som verkligen sker.
En bra och spännande bok som även tar upp ett samhällsproblem. Dock var den lite svår att komma in i, men det är också några månader sen jag läste ut avdelning 73 och hade glömt lite hur den slutade. Men efter några kapitel så kom boken igång riktigt bra! Lagom långa kapitel som jag uppskattar.
Sofie Sarenbrant är duktig på att skriva och få med en i händelserna som är positivt. Ser fram emot att läsa följande böcker!