Flätan

The braid
Bok av Laetitia Colombani
Smita, Giulia, Sarah. Tre kvinnor, tre liv, tre kontinenter. Tre vägar som inte är avsedda att korsas. Tre berättelser som är kopplade till varandra. Indien. Smita är kastlös och drömmer om ett annat liv. Hon drömmer om att hennes dotter ska få gå i skolan och få en möjlighet att lämna fattigdomen bakom sig. Italien. Giulia arbetar i sin fars hårateljé i Palermo. När hennes far är med om en allvarlig olycka upptäcker hon att familjeföretaget står på ruinens brant. Kanada. Sarah är en känd advokat. Precis när hon ska bli befordrad får hon samtidigt veta att hon är svårt sjuk. Smita, Giulia och Sarah vägrar att acceptera sitt öde och bestämmer sig för att försöka ändra på det. En fängslande historia om tre kvinnoöden sammanflätade genom en önskan om hopp och ett bättre liv. Laetitia Colombani arbetar som manusförfattare, regissör och skådespelerska. Flätan är hennes debutroman. "Det luktar bästsäljare, helt klart." L'EXPRESS
Fantastisk bok om tre kvinnor från olika delar av kontinenten med väldigt olika liv vars öden flätas samman. Miljöbeskrivningarna gör så det känns som man är där i Italien, Indien och Kanada. Väldigt fängslande, man kan knappt lägga ifrån sig boken. Rekommenderar den varmt.
En intressant bok där vi får möta tre kvinnor på olika kontinenter, men liksom en fläta vävs deras liv samman. De lever helt olika liv, men alla tre brinner av en stark vilja att ta sig framåt, att bli bättre och att ta sig igenom krisen och stå stark.

I Indien lever Smita på samhällets botten. Hon offrar sitt hår till guden Vishnu.
I Italien så arbetar Giulia på sin fars håratelj’e. Hon måste hitta nya vägar för att inte företaget ska gå i konkurs.
I Kanada är Sarah framgångsrik advokat och ensamstående mor Som precis fått besked att hon har bröstcancer...
Jag tycker om boken jättemycket! Jag älskar hur karaktärerna är uppbyggda och hur hela boken vävs ihop fast de har så olika liv. Jag tycker väldigt mycket om att det är olika kapitel om varje person och att det inte är så många karaktärer i boken. Det är den närmaste kretsen av familj och vänner till varje kvinna, vilket jag tycker om. Jag älskar miljöerna i boken. Jag är verkligen i Indien, Italien och Kanada, och är med karaktärerna i deras vardag. Slutet är fenomenalt skrivet! Jag älskar hur det gör ont i hjärtat på mig min inger ändå hopp.
En jättebra bok med en bra handling!
En underbart fängslande bok där tre kvinnors liv, i olika delar av världen, flätas samman på ett fint och tänkvärt sätt och när man förstår hur det hänger ihop är det givet. Älskade boken