Förälskad i trubbel

Falling for Trouble
Bok av Sarah Title
När hans kärlek för hennes gamla hemstad är stark och hon bara vill komma därifrån, är deras romans dömd att misslyckas? Liam är bibliotekarie och älskar den lilla staden på den amerikanska östkusten där han bor. Han älskar vänligheten, nyfikenheten och det livfulla biblioteket i stadens mitt där han också jobbar. När Joanna återvänder till staden blir hon samtalsämnet på allas läppar. Hon väcker spänning, förtjusning och åtrå. Åtminstone hos Liam. Joanna trodde aldrig hon skulle behöva komma tillbaka till sin tråkiga hemstad igen. Hon hade skivkontraktet med sitt rockband inom räckhåll och skulle ta Los Angeles med storm, tills skivbolaget drog tillbaka kontraktet och hennes farmor bröt benet. Dessutom springer hon in i Liam, allas favoritbibliotekarie, vart hon än vänder sig. Han är ju charmig, har god musiksmak och synen av honom i löparshorts är synnerligen distraherande. Med Liam i närheten blir kanske tillvaron i den lilla staden inte så tråkig trots allt.
En superhärlig och mysig bok som fick mig att le och skratta hela vägen igenom. Rekommenderas verkligen!
”Förälskad i Trubbel” är precis så lättsam och ”feelgoodig” som jag trodde! Till en början tyckte jag nästan att den var lite för intetsägande för min smak, men jag tyckte ändå att både karaktärer och story växte en bit in i boken.
Lite som det klassiska ”nörd möter värsting” som vi sett i många tonårsfilmer. Jag gillar sådant. Charmig, lättsam och klart godkänd även om det inte blir något toppbetyg från mig.
Jag tycker att den här var mysig, men den tog lite längre tid för mig att komma in i än den första boken i serien om förälskade bibliotekarier. Trots det så gillade jag boken, det är en bok som har en del girlpower också utöver att vara sådär härligt feelgoodaktig med kärleken. Jag gillade Joannas och Liams karaktärer, hon som är trubbel som har varit rockstjärna och han som är charmig och trevlig. De kanske inte är den typiska matchningen men det ger ju det där Hollywoodaktiga romcom skimret över berättelsen och ibland är det precis vad man vill läsa. Även om det i de fallen brukar vara omvända roller med en lite nördigare tjej och coolare kille generellt.