Dolken från Tunis

The Murder of Roger Ackroyd
Bok av Agatha Christie
BÄSTA KRIMINALROMAN GENOM TIDERNA Ett klassiskt låsta rummet-mysterium, där alla inblandade är lika övertygande oskyldiga ... som skyldiga. När en änka i byn King Abbot begår självmord börjar ryk tena omedelbart florera. Det ena säger att hon mördat sin make, det andra att hon var utsatt för utpressning och det tredje att hon hade en affär med den rike Roger Ackroyd. Redan dagen efter hennes död infaller nästa. Bakom den låsta dörren till sitt arbetsrum mördas Roger Ackroyd, efter att han fått ett brev som avslöjar vem det var som pressat änkan på pengar. Hercule Poirot kallas in och läsaren hålls på halster om vem som begått dåden till dess att han ger oss den allra sista detal jen som hans små grå celler uppfattat. DOLKEN FRÅN TUNIS ses som en grundsten inom kriminallitteraturen. Boken, som valts till bästa kriminal roman någonsin av Crime Writers Association, anses ha banat väg för hela den populära deckargenren. Om ändå alla hennes mysterier vore lika geniala som detta! Huffington Post AGATHA CHRISTIE (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av.
Dolken från Tunis är ett klassiskt låsta-rummet mysterium. Att boken är utsedd till den bästa kriminalroman förstår jag verkligen. Det är en skarpsinnig och klurig historia där jag inte kunde lista ut svaret. Jag hade mina aningar men kunde ändå inte få ihop det. Skildringen av den lilla byn är även den välskriven med en syrlig torr humor som grund. Dolken från Tunis är fortfarande väldigt läsvärd. Klurigt, spännande och skarpsinnigt.
Agatha Christies kanske främsta stilbildande deckare! Spännande och man kan inte lista ut den skyldige förrän det allra sista i boken. Tillhör ett måste-läsa för alla Christie-fans!