Din vän Forsete

Bok av Christina Erikson
En mördare som leker med polisen, som ständigt ligger steget före. En rad brutala kvinnomord får kommissarie Elias Svensson att vända sig till författaren Cornelia Lind för att förstå mördarens psyke. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän. Din vän Forsete är den första boken i Christina Eriksons nya serie spänningsböcker där människans inre hemligheter drivs upp till ytan.
Boken är första delen i en ny deckarserie av Christina Erikson. I boken får vi stifta bekantskap med poliskommissarie Elias Svensson och författare Cornelia Lind i jakten på en otäck seriemördare.

Boken är en riktig bladvändare och när jag väl hade plockat upp boken var den ytterst svår att lägga ifrån sig. Det som gör denna deckare riktigt spännande och kuslig är författarens beskrivning av psykopaters manipulativa beteende och empatilösa natur. Författaren målar upp en obehaglig och verklighetstrogen bild av psykopater som får mig att rysa hela vägen in i själen. Jag rekommenderar varmt denna bok och ser själv mycket fram emot att läsa en fortsättning.
Rekommenderas för den som dotter saknad
Detta är den första boken i serien om kommissarien Elias Svensson.
Två brutala kvinnomord har begåtts, Elias är ganska övertygad om vem mördaren är men det saknas bevis. Parallellt i handlingen finns Cornelia Lind som har personlig erfarenhet av att leva med en psykopat. Cornelia får hjälpa till i utredningen.

Boken är andlöst spännande. Det är sådant driv att jag bara vill fortsätta läsa för att se hur upplösningen blir.
Vilken tur jag har att de finns två böcker till i serien.
Jösses vilken spännande bok! Detta är första delen i en serie spänningsböcker där vi får följa kommissarie Elias Svensson och författaren Cornelia Lind. En kvinnomördare går lös och ligger hela tiden steget före polisen utan att lämna några spår efter sig. Vi får också bekanta oss med Forsete, men vem är det egentligen? LÄS! LÄS! LÄS!
Din vän Forsete - En mördare leker med polisen där polisen ligger hopplöst efter. Flera kvinnomord får polisen Elias att vända sig till Cornelia (författare till en bok om psykopater) för att förstå mördarens psyke. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän. Och som dessutom ser sig som en hämndens ängel. Fyra 🟣🟣🟣🟣 av fem.
Mycket bra bok.
Vansinniga brott och fruktansvärda människor är centrum i boken Din Vän Forsete som är den första delen i serien Forsete. Mot dessa psykopater och dess brott kämpar kommisarie Elias Svensson och författaren Cornelia Lind.

Det är spänning från första bokstav och den håller i sig ända fram till sista sidan, kanske till och med lite längre.

Christina Erikson skriver så detaljerat och beskrivande om de råa brott som utspelar sig i boken men även om de psykopater som utför dessa brott. Det är nästan med vämjelse och frustration som jag vänder sidorna och fortsätter läsa, för att sluta läsa går inte förrän man fått reda på upplösningen.

Jag gillar verkligen den omaka duon Elias och Cornelia. Elias som jag uppfattar som en ganska fyrkantig och envis person som lever sitt relativt gråa liv upphängt på de rutiner som han inte kan vara utan. Cornelia däremot kämpar för att komma undan sin psykopatiske före detta man och längtar efter ett lugnt liv tillsammans med sina barn. Hennes erfarenheter av psykopater är dock ovärderlig i jakten efter mördaren.

Det här är en bok som jag verkligen rekommenderar, själv tänker jag leta reda på nästa bok i serien för jag har inte fått nog av Forsete ännu.
”Din vän Forsete” är första boken i serien om kommissarie Elias Svensson, skriven av Christina Eriksson. Två brutala kvinnomord har skett i Stockholm. Kommissarie Elias Svensson tar hjälp av författare Cornelia Lind för att lösa dessa mord. Spännande bok och jag ser fram emot flera böcker.