Formørkelsen

Bok av Karin Fossum
Ett klaustrofobiskt äktenskapsdrama och en mästerlig psykologisk kriminalroman. Vad händer med en familj som mister ett barn? Ett gift par checkar in på hotell tillsammans med sin femton månader gamla son. Tidigt nästa morgon inträffar det fruktansvärda: den lilla pojken dör sedan han fallit från hotellrummets balkong på sjunde våningen. Kommissarie Konrad Sejer kopplas in för att utreda vad som hänt. Föräldrarna skyller på varandra, det som en gång var ett äktenskap har blivit en destruktiv maktkamp mellan två desperata människor. I brist på bevis blir båda frikända, men Sejer kan inte släppa fallet. Han tänker på det oskyldiga barnet, den här gången vet han att det är viktigare än någonsin att hitta sanningen.
8 utgåvor
Välj utgåva
FormørkelsenNorska - Inbunden
ISBN: 9788202600792
FormørkelsenNorska - Okänt
ISBN: 9788202613532
FormørkelsenNorska - Pocket
ISBN: 9788202622176
FormørkelsenNorska - E-bok
ISBN: 9788202601072
FörmörkelsenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154589
FörmörkelsenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156309
FörmörkelsenSvenska - E-bok
ISBN: 9789137154596
FörmörkelsenSvenska - Pocket
ISBN: 9789137159430
Ett par checkar in på hotell tillsammans med sin lila son. Sonen ramlar från balkongen och avlider omedelbart. Eller släpptes han från balkongen av en förälder? Vad hände egentligen?

Inte en av Fossums bästa men ändå bra. Fossum är en mästare på att skildra vad som rör sig i människors inre.
Välskriven om människans inre och inte så mycket fokus på polisarbete. Karin Fossum bygger upp en spännande historia som inte får sin upplösning förrän på sista sidan.
Rekommenderas!
Det äkta paret Sylvi och Miele checkar in på ett hotell tillsammans med sin son Elias, som är femton månader. Tidigt nästa morgon dör pojken genom efter att ha ramlat ner från hotellrummets balkong på sjunde våningen. Det är den erfarne polisen Konrad Sejer som får i uppgift att ta reda på vad det är som har hänt. Föräldrarna lämnar olika uppgifter om vad det är som har hänt och skyller på varandra. Det som varit ett äktenskap har utvecklats till ett destruktivt spel mellan två desperata människor. I brist på bevis blir båda föräldrarna frikända. Sejer kan inte släppa fallet och för det oskyldiga barnets skull vill han ta reda på sanningen om vad det var som hände.

Förmörkelsen är den senaste deckaren från den norska författaren Karin Fossum om den sympatiske polisen Konrad Sejer. Det jag gillar med Fossums böcker är att de handlar om sådant som skulle kunna hända, vilket gör att de kryper in under skinnet på ett annat sätt de flesta andra deckare. Att ett barn dör på hotellrum och föräldrarna skyller på varandra just en sådan sak som skulle kunna hända i verkligheten. Den här boken är skriven ur tre olika perspektiv, mammans, pappans och Sejers och handlar om hur de går vidare efter den tragiska händelsen och långsamt nystas det upp vad det var som egentligen hände. Vill man läsa en psykologisk thriller i sommar så rekommenderar jag verkligen den här.