Nollpunkt

Nullpunkt
Bok av Jørn Lier Horst
Första delen i Blix & Ramm-serien. Sonja Nordstrøm dyker aldrig upp på lanseringen av sin kontroversiella självbiografi. Samma dag söker kändisbloggaren Emma Ramm upp Nordstrøms hem, men dörren står olåst och där inne syns tecken på kamp. På teven sitter en nummerlapp fasttejpad, med Nummer 1. Polisutredaren Alexander Blix avlossade skottet som dödade pappan till flicka under ett gisslandrama 19 år tidigare, från vilket han fortfarande bär emotionella ärr. Blix tilldelas rollen att leda undersökningen kring det mystiska försvinnandet och omständigheterna tvingar Ramm och Blix att samarbeta. De är på olika sätt fast beslutna om att stoppa en skoningslös mördare. En mördare vars lek precis verkar ha börjat.
7 utgåvor
Välj utgåva
NullpunktNorska - E-bok
ISBN: 9788293671077
NullpunktNorska - Okänt
ISBN: 9788293671008
NullpunktNorska (Bokmål) - Pocket
ISBN: 9788293671381
NullpunktNorska (Bokmål) - Okänt
ISBN: 9788242174642
NollpunktSvenska - Inbunden
ISBN: 9789146236191
NollpunktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275687
NollpunktSvenska - E-bok
ISBN: 9789146236207
Detta är första delen i vad som ska bli en serie om Blix & Ramm. Det är den första bok de båda författarna skrivit ihop.

Den håller ett högt tempo och det gick inte att lägga ifrån sig den. Det är en katt och råtta-lek där tiden tickar. En polis och en journalist blir båda indragna och tvingas samarbeta. Det börjar med en försvunnen person. Det visar sedan sig vara en i raden av de många människor som är en del av en utstuderad plan av mördaren.
Det här är första boken av en ny norsk duo, jag har tidigare läst flera böcker av Horst men inte hört talas om Enger. Det hela börjar med ett försvinnande men utvecklar sig snart till en jakt på en mördare. Det är inte unikt att ha två huvudpersoner som är polis respektive journalist, även om Emma inte direkt är någon jagande kriminalreporter, men det är en intressant mordgåta som ska lösas och man lyckas hålla spänningen uppe under hela boken. Jag ser fram mot fler böcker om Blix och Ramm! Blir nyfiken på att läsa Enger också, vars böcker "Skendöd" och "Fantomsmärta" finns på svenska.
Det här är första delen i serien om Emma Ramm, kändisbloggare och Alexander Blix, polisutredare. I fallet med den försvunna långdistansdrottningen Sonja Nordstrøm så samarbetar de för att få fast en mördare som är både oförutsägbar och skoningslös. En mördare som är fixerad av siffror och som är långtifrån klar med det han har börjat...
Boken är skriven av Jørn Lier Horst och Thomas Enger som båda har framgångsrikt skrivande bakom sig. Detta samarbete är i min mening mycket lyckat. Boken har ett driv och en handling som gör det svårt att lägga den ifrån sig. Det är spännande, välskrivet och beroendeframkallande.Det här är en serie som jag hoppas får många delar.