Kattstryparen

Bok av Stefan Di-Omnia
Det här är historien om släkten Aaberg och dess mörka förflutna. Författaren beskriver en familj med total avsaknad av moral och empati. I handlingens centrum står Helen Aaberg-Wiggeby som gripits för mordet på Lasse Wiggeby. Under sin rättegång visar hon upp en självsäkerhet utan dess like, och Stefan Di-Omnia beslutar sig för att börja gräva i hennes historia.
Det här är en berättelse, skriven som en kriminalroman. Den är baserad på en händelse ur verkligheten. Författaren har valt att skriva om händelsen som en kriminal/ spänningsroman, dock har han valt att ändra på namnen på de inblandade och han har med hjälp av rigorös efterforskning skapat den här historien.

Det är en tjock bok nästintill 500 sidor, trots det är den snabbläst, den har ett högt tempo och ett starkt driv. Om du gillar brutalt spänning kan jag verkligen rekommendera dig den här boken. Det finns scener som är rätt råa och mycket obehagliga.

En återkommande tanke som slår mig under hela läsningen är, detta kan ju inte vara sant, det här är absolut inte möjligt. Men så är det. Detta är något som hänt och jag kan verkligen känna att Stefan har lagt ner ett gediget arbete och mycket tid på research.
Jag förstår att det säkert gått till på detta sätt, och jag kanske är extremt känslig vilket gjorde att vissa partier kanske kändes lite väl ingående och detaljerat berättande för mig. Men som sagt det är en helt personlig känsla.
Mitt betyg baseras helt och hållet på min känsla och har inget med en dålig story att göra. Jag vet inte men jag saknar något, kanske är det jag som gillar mer när jag hör berättarrösten. Men det är bara en reflektion från mig.
Oj vilken spännande och ruskig bok av en för mig ny författare . Jag kunde inte sluta läsa den så det blev alltför lite sömn ! Nagelbitare som jag rekommenderar starkt om man står ut med grovt språk . Utspelar sig i en Stockholmsförort och tar sin början på 70-talet.
Boken är en roman som bygger på en verklig händelse som Stefan & polisväsendet rubricerat som mord men där ingen blev dömd trots rätt så uppenbara tankar om vem som är mördaren. Den mördade dog under märkliga omständigheter på ett hotellrum i Västerås under Big Power Meet & den sista som va tillsammans med honom var hans fru...
.
I boken får vi följa Helen som är en narcissistisk, empatilös flicka & hennes liv från barndom till vuxen. Hon är rejält galen på många sätt & ibland blev jag riktigt förbannad på både henne & människorna omkring henne som låter henne hållas med sitt manipulerade sätt som människa. Jag förstår att hennes nära är rädda för henne men boken är så galen att jag blir galen på allt som händer henne, runtomkring henne & vad hon utsätter sina nära för.
Vill ni ha spänning, galenskaper & känna vanmakt över människors beteende är detta boken för er.
Galet bra & en riktig bladvändare!!!
Bokrecension —- Ja, vad ska man säga. Vår bokklubb har skjutit upp läsningen av denna bok för vi trodde nog alla att den skulle vara tungrodd, men ack så fel vi hade. Den här boken överraskade mig totalt. Det sker ett dödsfall på ett hotell i Västerås, Lasse Wiggeby, ett knappt halvår senare arresteras hans hustru Helen, för mord. Denna kvinna sitter besitter ett lugn och en självsäkerhet som ingen förstår. En iskyla som gör att alla runt henne blir som förlamade och skräckslagna. Hur hon blir sådan kan ha delar av sin förklaring i hennes uppväxt då modern redan vid förlossningen dömer ut henne, med orden att inatt föddes ondskan. Detta präglar hennes uppväxt, både mamma, mormor och syster avskyr henne och rör aldrig ens vid henne. I och med detta (personlig åsikt) så blir hon en kall manipulerande unge och det fortsätter sedan genom hela hennes liv. Hur kan man bli något annat när man får en totalt kärlekslös uppväxt? Man får följa Helen genom olika relationer i livet som blir oerhört påverkade av hennes enorma känslokyla, hennes förmåga att manipulera människor i sin omgivning.

Boken är fascinerande, en riktig bladvändare som man inte kan lägga ifrån sig. Jag sträckläste boken. För det går inte att sluta. Det tog inte ens en dag att läsa ut den.
Jag kan inte annat än att ge den här boken 🟣🟣🟣🟣 av fem. Den hade fått fem om det hade varit lite mer tydligt vad som är fiktivt och vad som är sant. Det framgår inte helt enligt min mening. Men ändå, läs den! Den är fantastisk!!!
Ryslig historia baserad på verkligheten. En kvinna så manipulativ och med ett tänk att hon går före allt och alla är rena skräcken. Så tacksam att ingen jag känner är som hon. Redan från barnsben är hon ondskefull och beräknande.

Hade svårt att lägga från mig boken
Den här boken är baserad på verkliga händelser. Lasse Wiggeby hittas naken med ett buntband hårt åtdraget runt sin hals på ett hotellrum i Västerås. Enligt polisen pekar allt på att det är ett rånmord men omständigheterna är märkliga och motiven många. Efter 103 dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet. I rättssalen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler och samma i rättssal sitter även författaren till boken och han bestämmer sig för att ta reda allt han kan.

Det här är en välskriven bok med ett bra språk och man märker att det ligger ett gediget researcharbete i denna story. Jag fastnade i boken redan från första sidan och blev så gripen av att läsa om framförallt Helen som vi får följa från barndomen fram till vuxen ålder. Att läsa om Helen var både hemskt, gripande, brutalt och fruktansvärt. Det som förvånar mig när jag läser boken är att det verkar som att samhället inte sett/hört eller förstått vad Helen har fått utså och själv utsatte andra för, att någon inte gripit in - för då kanske mycket av det som hänt kunnat undgås och det gör mig mörkrädd att verkligheten kan se ut så. Att hon lyckas spela ett spel genom att visa mindre smickrande sidor som hot och manipulation mot många i sin omgivning för att lyckas slingra sig ur många händelser är en konst i sig. Enligt mig en skrämmande bok att läsa och som höll min puls uppe genom hela boken.
Lasse Wiggeby hittas död, med bultband om halsen, och en kudde på huvudet, på Stadshotellet i Västerås. Han hade i många år levt med Helen Aaberg-Wiggeby. En kvinna som redan som ung hade så mycket ondska och grymhet i sig. Där pengar betydde allt och hon kunde göra vad som helst för att själv gynnas.

Lasse hade inget lätt liv med Helen, som han strax innan sin död ville lämna. Han var trött på henne och allt hon gjorde, och ville börja ett nytt liv med nya kärleken i ett nytt hus.

103 dagar efter Lasses död greps och häktades Helen för mord på sin man. Men då bevis saknades släpptes hon igen.

Denna bok bygger på en sann historia.
Det är en skrämmande och obehaglig bok.
Jag hade svårt att komma in i boken med en hel del personer att lära känna men efter ca 100 sidor släppte de mer och mer för att till slut inte vilja släppa boken.Väl detaljerad och bra skriven och även om de är tungt och läsa om Helen och allt hon ställer till med för många människor är boken lättläst. En riktigt gripande bok som jag drömde om på natten. Det märks att Stefan lagt ner mycket tid på boken.Jag ger boken
Boken är extra spännande att läsa då är historia baserad på verkligheten. Det märks tydligt att Stefan (författaren) har lagt mycket tid på research inför skrivandet. Boken håller högt tempo hela vägen med beskrivning av huvudkaraktär och alla runtomkring henne som råkar ut för hennes ondska och brutaliteten. .
Gripande, rå och brutalt med grova detaljer som gör boken till en bladvändare. .
Den här boken bygger på ett riktigt fall. En man hittas mördad i ett rum på Stadshotellet i Västerås. Hans fru som tidigare har dömts för andra brott misstänkt för mordet. Vi får i boken följa kvinnan från hennes unga ålder framtid 2019 då hon döms för ekobrott.
Detta är en mycket spännande bladvändare. Den är rå och stundtals mycket obehaglig men oerhört läsvärd.
Bland det första som slår mig om boken är att den är välskriven och välstrukturerat. 
Historien handlar om Helen som är byggd på en verklig person som sitter på kvinnofängelset Hinseberg, dömd för flera sorters brott, bland annat för otaliga fall av bedrägerier.
Man dras djupare och djupare in i historien, och det är väldigt svårt att inte vilja läsa hela boken i en enda sittning.
Karaktärerna i boken har väldigt intressanta och välutvecklade personligheter som man jätte gärna vill veta mer om, samtidigt som historien blir allt mörkare ju mer man läser.
Boken beskriver en hel hemska detaljer om det som Helen begick/utsatte sina offer för. Dessa detaljer är väldigt välskrivna/väldigt grafiskt beskrivna, så om man är känslig så ska man kanske veta innan att det kan vara jobbigt att läsa. Fanns delar som jag hört från andra skulle hända så på de var jag förberedd.
MEN det fanns även delar som jag absolut inte var beredd på och de skar som en kniv i mitt hjärta och fick mig bokstavligen att börja gråta. Boken rör verkligen upp känslor.
Stefan Di-Omnia har gjort ett otroligt jobb med faktainsamling och den research han gjorde inför boken.