Liftarens guide till galaxen, #1

Liftarens guide till galaxen - Bok 1

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Book 1
Bok av Douglas Adams
Jordbon Arthur Dents hus är på väg att rivas för att ge plats åt en motorväg. Hans gode vän Ford Prefect kommer rusande och berättar att han är utomjording och att jorden ska sprängas till förmån för en galaktisk motorväg. Nu. De tar lift med ett rymdskepp. Jorden sprängs och ett sanslöst äventyr tar sin början.
Tokrolig skruvad scifi med en vanlig kille som vill skydda sitt hus från rivning men Rymdvarelser ska bygga en motorväg och spränger jorden och rymdäventyret börjar. Jag lovar att du inte läst något liknande annat än av den filosofiska galna geniet som skrev boken men som dog ung. Boken är allt annat än förutsägbar och ALLT kan hända och händer.
Douglas Adams bok ”Liftarens guide till galaxen” borde vara obligatorisk att läsa i skolan!
Med humor och värme får vi följa jordbon Arthur Dents och utomjordingen Ford Prefects vilda, och mer eller mindre ofrivilliga äventyr genom galaxen. Bör läsas med näsdukar till hands, tårarna kommer spruta av skratt...

Finns även som radiopjäs, film, teaterpjäs, och gudvetvad!
”Det är en konst, eller rättare sagt ett knep att flyga. Knepet är att lära sig kasta sig till marken och missa.”

Liftarens guide till galaxen är rolig, filosofisk, udda, fantasifull, gränslös och helt briljant. En ”måste”-bok vare sig man gillar sci fi eller ej.
Arthur Dent har en riktigt usel dag. Innan han ens hunnit få frukost i sig dyker det upp en samling sammanbitna män med stora maskiner, fast beslutna att riva hans hus. Härifrån blir det bara värre. En gammal vän berättar att hela jorden skall avlägsnas då det skall byggas en intergalaktisk motorväg, rakt genom vintergatan. Som tur är äger Artur's vän en kopia av "Liftarens Guide Till Galaxen" och med den till hjälp ligger hela universum öppet.

En härlig bok med härliga karaktärer och med en humoristisk syn på livet och livets missöden, en bok som ger oss denna livsvisdom: Drabbas aldrig av panik.
Detta är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Den skriker av brittisk humor och levererar surrealism i sådana mängder att du slukas totalt.